Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/20/2013 in Posts

 1. 1 point
  Ok , multumesc mult . T/C . O sa imi adaug acuma bitdefenderu , ca am licenta la el . Multumesc .
 2. 1 point
  Mersii mult gaby , am dezactivat firewall si acuma ei vad serverul online . Intrebare : Dezactivarea firewall-ului , nu afecteaza cu nimica pc-ul ?
 3. -1 points
  Daca dai un Search, sigur gasesti raspunsul ...
 4. -1 points
  Ozonul este un gaz cu miros caracteristic (ozein = a mirosi) si se floloseste ca dezinfectant la purificarea aerului, apei alimentare, la finisarea si albirea fibrelor textile, animale, vegetale si artificiale si la decolorarea pastei de hartie. Distrugerea insectelor, tratarea bolilor tutunului, fermentarea gunoiului, imbatranirea vinului, alcoolului, coniacului se fac folosind ozon. Consumul de fructe si legume poate ajuta corpul sa produca aspirina proprie. “Journal of Agriculture and Food Chemistry” a demonstrat in urma unui studiu cu participanti umani carora li s-a administrat acid benzoic, o substanta naturala intalnita in fructe si legume, ca propriul lor corp produce acid salicilic, componenta cheie in compozitia aspirinei, cu proprietati anti-inflamatorii si de calmare a durerii. Primul exercitiu matematic care utiliza inductia matematica apare in 1575. Acesta demonstra ca suma primelor N numere naturale impare este egala cu N la puterea 2. In anul 1200 d. Hr. Leonardo Pisani cunoscut sub numele de Fibonacci scrie lucrarea „Liber abaci”, considerata timp de doua secole cea mai competenta sursa de cunostinte in teoria numerelor. Sunt prezentate criteriile de divizibilitate cu 2,3,5,9. Subnotebook-urile, notebook-uri de dimensiuni mai mici decat laptop-urile obisnuite, au fost lansate incepand cu 1989, prin Compaq LTE, si au inceput sa castige o cota importanta de piata odata cu lansarea Asus Eee PC, in 2007.
 5. -1 points
  Din cele 109 elemente chimice cunoscute, 92 se gasesc in natura, iar restul au fost obtinute pe cale artificiala. Biblioteca Universitatii din Indiana, SUA, se scufunda in fiecare an cu circa 2,5 centimetri. Acest fenomen se datoreaza unei erori a constructorilor care au omis sa calculeze si greutatea cartilor care vor fi depozitate in uriasa cladire. In anul 1100 d. Hr. Jia Xien stabileste o metoda de constructie a triunghiului de numere numit mai tarziu triunghiul lui Pascal. Primul laptop din istorie este Xerox NoteTaker. Acesta a fost produs de Xerox in 1976, prin Xerox PARC, si continea o tehnologie foarte avansata pentru acele timpuri: 128 kB RAM si un procesor de 1 MHz. Costurile mari de productie, estimate acum la aproximativ 50.000 $, au facut ca acest model sa ramana un prototip produs in doar cateva exemplare. Temperatura de fierbere a apei scade cu altitudinea. Astfel, la o inaltime de 1800 metri, apa va fierbe la 94,4 grade Celsius, iar nu la 100 grade Celsius, asa cum fierbe la nivelul marii.
×
×
 • Create New...