Artanis

Ambassadors
 • Content count

  971
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Everything posted by Artanis

 1. Foloseste functia de Search a Windowsului, scrii direct "Device Manager" si ar trebui sa-ti apara in fereastra.
 2. Que?? Tu vrei sa-ti faci un laptop din piese, ca pe un PC?
 3. Ce Windows folosesti? Cauta in Device Manager - Display Adapter, apesi pe + si-ti va arata ce placa video folosesti.
 4. Salutări! A mai păţit cineva să-i pornească greu calculatorul din cauza unui HDD? Am un hard disk Western Digital Blue de 160GB de laptop care îl foloseam ca stocare în PC. Iniţial, el a rulat pe un notebook Lenovo S10e vreo 3-4 ani, după care l-am mutat pe consolă PS3, după care am trecut la SSD pe consolă şi l-am mutat în calculator... Problema stă în felul următor: după ce l-am adăugat în PC, a mers totul perfect în jur de 2-3 săptămâni, după care a început totul să pice dintr-o dată. HDD principal, tot un Western Digital Blue de 250GB începe să dea din ce în ce mai multe erori (nu cred că are 2 ani de când l-am cumpărat), Windowsul de pe el porneşte Disk Check singur din cauză că bootează foarte greu (de fiecare dată găseşte tot felul de fişiere "orphaned" şi sectoare logice rele), şi acum am trecut pe un HDD care îl deţin din 2006, tot Western Digital de 80GB cu Windows XP şi BIOSul are nevoie de vreo 30 de secunde să-l recunoască când e conectat. După ce l-am scos pe cel de 160 GB, nu mai are absolut nici o problemă. Sistemul de operare nu se mai blochează (nici măcar mousul nu mai răspundea în unele ocazii), totul merge ca pe roate. Dacă a trecut cineva printr-o situaţie asemănătoare, ştiţi cauza? E posibil să-mi fi stricat HDD de 250GB din cauza asta? EDIT: Am încercat să bootez de pe HDD de 250GB, nu dă nici un semn de viaţă, chit că e recunoscut în BIOS. Plus că scoate tot felul de sunete nespecifice, dă să pornească şi se opreşte imediat.
 5. Când spui că nu mai joci C.S 1.6 în 2017, e ca şi cum ai spune că nu mai asculţi La Familia (sau orice trupă de prin anii 2000) din cauză că-s învechiţi. Aceste lucruri sunt precum vinul: cu cât mai vechi, cu atât mai bun... dar se va consuma o dată şi o dată. Te vei plictisi de ele cu timpul, dar noi am fost generaţia în care grafica nu conta precum gameplayul.
 6. Cea mai ieftină memorie RAM de 8GB: Klevv Fit 8GB DDR3 1600 Mhz
 7. In primul rand asigura-te ca totul e instalat cum trebuie pe placa de baza. Daca nu e asta problema, returneaza RAMii, nu sunt compatibili cu placa ta de baza.
 8. Pentru acea placa de baza poti opta pentru asa ceva, mai bine: Kit Corsair Vengeance 16GB (2 x 8GB) DDR3 1600Mhz Sau optiunea de 8GB, daca nu ai nevoie de mai mult: Kit Corsair Vengeance 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600Mhz
 9. În primul rând, ce placă de bază ai? Producător, model....
 10. Mi-ai luat cadou? Ce e, ce e, ce e, ce e? Mulţumesc tuturor de urări!
 11. USB Tip C este 3.0 sau 3.1, ai viteze de scriere/citire mai mari faţă de USB Tip B sau Tip A, poate transmite semnal video HDMI, DisplayPort sau VGA printr-un adaptor. Cam atât cunosc eu despre Tip C.
 12. Dacă pică RAMul integrat, va funcţiona pe cel adăugat pe slotul liber.
 13. BIOSul de pe acel laptop nu are suport pentru Windows 7, de aceea nu-ti merge nici macar touch padul. Poti instala doar Windows 10. Sunt foarte putine sanse ca memoria RAM integrata sa se strice (sau orice tip de RAM). Ai putea adauga inca o placuta, daca ai slot liber, pentru o performanta ceva mai sporita. Nu exista avantaje sau dezavantaje, trebuie sa fie ambele acelasi voltaj si aceeasi viteza de functionare.
 14. Multumesc de urari!
 15. Daca vrei sa faci si tu treaba de birou cu el, da. Il scoti la un 100 euro fix, daca mai negociezi. Pentru joaca, nici o sansa. Strangi banii si-ti iei ceva calumea.
 16. Mulțam de părere și sunt de acord cu tine. Dar nu-mi place tot ce ține de AMD. Cel mai probabil voi merge pe a doua variantă. Sper că sursa mea să fie destul de eficientă.
 17. Salutări! Am de gând să fac o investiție nu prea mare într-o placă video, maxim 500 RON. M-ar interesa să fie obligatoriu GDDR5, am găsit 2 pe care voi posta linkuri mai jos: Gigabyte GeForce GT740 OC 1GB sau MSi GeForce GTX750Ti 2GB Automat sunt înclinat să merg pe a doua, totuși e un GTX, de două ori mai bună decât GT740. Dar eu, unul, nu am nevoie de prea mult, așa că vă întreb pe voi: s-ar merita să achiziționez acel GT740? Mai sunt bune de ceva plăcile video cu 1GB memorie dedicată? De jucat, mă joc mai rar pe PC pentru că am două console (și da, pe ambele mă joc... ). În mare, joc StarCraft II, Shadow of Mordor, Counter-Strike Source și cam atât. Configurația mea: procesor Intel Core2Quad Q8300 placa de bază MSi G41m-P26 RAM 6 GB DDR3 (8 în viitorul apropiat) sursa RPC 500WTG (pocnitoare) placa video actuală Gigabyte GeForce GT630 2GB
 18. Cred că prin ”rezoluție” se referă la ”skill”, adică joci de-ți iei ban de crede administratorul că ești codat. 800x600 foloseam pe vremea când eram disper după așa joc și-mi tocam banii la internet caffee. De ce: cursorul se vede mai mare și, automat, împuști tot ce mișcă în acel gol din mijloc. Cea mai bună soluție este să experimentezi tu cu toate mijloacele. Ceea ce se potrivește mie, posibil să nu meargă și ție.
 19. Cam tarziu, oricum sunt pocnitori de telefoane. Cele mai instabile si putin durabile
 20. Din moment ce în clip nu apare nimic nelalocul lui, cel mai probabil e ceva din setările monitorului. Pe specificațiile producătorului e trecut 1680x1050 rezoluția maximă. Dacă vezi totul ok la Full HD, înseamnă că monitorul a făcut mai mult decât a fost gândit.
 21. Eu, unul, văd că totul pare în regulă în clip. De asemenea, rezoluția recomandată pe monitorul tău e de 1680x1050, nicidecum 1920x1020, cum ai specificat tu. Și asta e una din cauze, dacă tu folosești la rezoluția indicată de tine.
 22. Nu. Se întâmplă să mai tremure imaginea când rata de refresh e prea mare sau prea mică decât poate duce monitorul. Dacă ar fi să verifici în setările de rezoluție - Advanced Settings - Monitor, pe cât e setat. Sau nu știu dacă lucrul acesta se poate seta din driverul plăcii video de la AMD, dacă prima variantă nu te ajută. Dacă era magnetizat, se vedeau culorile aiurea pe ecran (cred ).
 23. O poti face ori de câte ori vrei, nu se arde nimic. Cel mai grav lucru care se poate întâmpla e să dereglezi/demagnetizezi hard diskul de la prea multe formatări, dar e foarte puțin probabil.
 24. Mai rar din cauza plăcii video sau a driverelor acel ”tremur”. Poate dacă ai dezinstala și reinstala driverul pentru placa ta video?
 25. Da: prietenii tăi să-și pună ochelari. Posibil ca monitorul să fie pe ducă, sau trebuie setat ceva din el (reglat pixelii, poziția imaginii, margini etc - sunt multe).