Artanis

Ambassadors
 • Content count

  994
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Everything posted by Artanis

 1. "HP" e marca, ma intereseaza seria (o gasesti scrisa dedesubt, pe un sticker, gen "Model xyz123"). Chiar de ar fi mers, iti recomand sa treci pe Windows 7, daca laptopul e ceva mai vechi. De asemenea, daca ai 4 GB memorie RAM (sau peste), ai grija sa fie arhitectura pe 64 biti. Si acei "parametri" cum le spui tu, se numeste "rezolutie", de fapt. Plus, ai grija ca toate driverele folosite sa fie de pe siteul oficial a celor de la HP, nu cautate pe Google. Posibil ca si din cauza asta sa-ti sacadeze in jocuri, nu ai instalat ce trebuie.
 2. Ai 4 GB RAM pe laptop? Daca da, treci pe Win7 64 bit.
 3. Despre ce laptop vorbim? Poate nu e compatibil cu Windows 8.1.
 4. Pune Windows 7 64 bit pe el, apoi descarci driverele de AICI.
 5. Instalezi driver pentru procesorul grafic? Setezi rezolutia manual? Despre ce Windows vorbim? Pe ce anume ai instalat Windows?
 6. Exact asta am păţit în urmă cu 2 săptămâni, hard diskul e pe ducă. Dacă mai bootează, scoate tot ce ai nevoie de pe el şi schimbă-l.
 7. Salutări tuturor! Deschid acest topic mai mult din curiozitate, să văd experiențele voastre cu orice magazin super/hypermarket, indiferent plăcute sau nu. Lucrez şi eu în domeniu şi vreau să văd ce anume ați face să schimbați sau să îmbunătățiți calitatea serviciilor unui magazin, indiferent de ce are de oferit. Puteți posta aici poveşti de ale voastre, chiar şi cele mai ridicole, sau ce anume v-ar plăcea să găsiți (în materie de personal, oferte, promoții, beneficii etc - orice). Sky is the limit. Nu este vreun studiu de caz sau ceva, întreb mai mult din curiozitate, deoarece văd mai mereu în jur clienți care adresează o simplă întrebare (gen "unde pot găsi produsul x") şi nu primesc răspunsuri satisfăcătoare - un exemplu dintr-o mie. Sper ca prin postarea asta să nu fi încălcat regulamentul, chiar şi aşa se poate şterge oricând.
 8. Conecteaza HDD pe alt PC, sa fie folosit ca al doilea hard. In BIOS trebuie setat sa nu booteze de pe el. Scoti tot ce ai nevoie de pe el, apoi trebuie formatat complet.
 9. Orice placă video e compatibilă, indiferent de ce procesor ai avea. Doar să ai şi o sursă destul de eficientă (până în 500 watt). Şi placa de bază suportă 8GB RAM maxim, nu 4. Doar că trebuie să pui 2 x 4 GB, dacă vrei, să aive acelaşi voltaj (1.5V).
 10. Ai încercat şi de AICI? Să fii super atent cu instrucțiunile. Mai ai garanție la telefon?
 11. Las comentariu doar pentru a intra în concurs. Nu am un topic anume preferat, în toată secțiunea de Hardware, console şi jocuri se poate observa nivelul meu de interes pe acest forum. Mă bucură, în schimb, să văd că unele persoane au fost ajutate şi se informează de pe site chiar dacă nu au activitate constantă. Forumul îşi face treaba. Vă tzuc!
 12. Chiar şi de ai găsi undeva să faci upgrade pe i7, diferența de performanță nu va fi una semnificativă. Vei avea acelaşi procesor grafic.
 13. Kamikaze (2014), o combinație de portugheză cu rusă. Filmul mi-a plăcut, te ține în suspans. Nota 10
 14. Nu ai instalat sistemul de operare care trebuie. Încearcă cu altă versiune şi fii atent să nu fi instalat S.O. de la storm x450 II (sunt două modele de storm 450).
 15. Cooler pe laptop, desktop? De cat timp ai problema, mai exact?
 16. Multi ani sanatosi si veseli, Sebica!
 17. Nu stiu despre voi..... dar eu INCA astept lansarea jocului Half-Life 2: Episode 3, sau Half-Life 3. (putin off-topic, sorry)
 18. La mulţi ani sănătoşi, Gabi! Să ne trăieşti o mie de ani, să ajungem să disctutăm upgradeuri la calculatoarele cuantice.
 19. Cu "binele şi răul" ar fi aceeaşi treabă ca şi cu "lumina şi întunericul": întunericul nu există, e doar o lipsă a luminii sau a reflecţiei acesteia. Răul nu există, e doar "absenţa lui Dumnezeu din inima unei persoane" (un citat dintr-o carte legată de această temă). Dumnezeu nu e o persoană, nu e bărbat sau femeie, e o entitate prezentă în fiecare dintre noi. Asta e o temă de discuţie super controversată, deoarece îţi dă bine de gândit în sensul că: după cum a spus şi Alex, de exista Dumnezeu, de ce există şi răutate? De ce Cel a tot Puternic a avut nevoie de o zi de odinhă când a creat lumea (Duminica)? Dar cum a apărut lumea, nici măcar ştiinţa nu poate explica. Big Bangul e doar o teorie, sau noi sunteam doar un experiment "într-un borcan" al extratereştrilor. E un lucru pe care nimeni nu va primi nici un răspuns, până într-un anumit punct.
 20. Şoc de curent, sau "şoc", gen izbitură/lovitură? Oricum ar fi, chiar şi i7 de ai pune, la fel va funcționa.
 21. Poti incerca si cu alta versiune de Windows sa vezi cum se manifesta problema. Se inchide brusc, doar cand te joci, sau chiar si cand faci lucru office, surf pe net, chestii minore de genul? Posibile cauze: - sursa sau placa de baza e pe duca - un conector lipsa/nemontat unde trebuie la placa de baza - sursa nu e suficient de puternica cand e solicitata in jocuri - pasta termala nechimbata pe procesor si placa video de foarte mult timp/ componentele necuratate de praf - placa de baza poate atinge carcasa cu spatele si face un scurt/soc - driverul placii video incorect instalat/ nu e ceea ce trebuie (descarcat de oriunde altundeva decat de pe siteul celor de la nVidia)
 22. O reinstalare de Windows nu rezolva problema? Pui Windows in functie de memoria RAM avuta (x86 sub 4 GB. x64 de la 4GB sau mai mult), dar sa ai si drivere pe siteul oficial a producatorului. Pot fi multe cauze ale incetinirii, (antivirusul, un program nu functioneaza in parametrii, un driver se bate cap in cap cu alt program etc) probleme la procesor in sine, mai rar.
 23. Foloseste functia de Search a Windowsului, scrii direct "Device Manager" si ar trebui sa-ti apara in fereastra.
 24. Que?? Tu vrei sa-ti faci un laptop din piese, ca pe un PC?