Jump to content

Bogdan F

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Bogdan F

 • Rank
  User Nou
 1. Salut. De mult mi-aș dori să am un set de lentile pentru fotografiere, care să le folosesc la telefonul meu (Huawei P9 Lite). Mai ales că o parte din timpul meu o aloc fotografierii, mai ales când vizitez ceva, și sunt uneori nemulţumit de poze mai ales dacă nu am prins un detaliu din acea poză. În principal aș avea nevoie de o lentilă cu zoom reglabil, sau de un telescop care poate fi atașat la telefon (nu vreau să folosesc zoom-ul telefonului, deoarece este unul digital, nu optic și atunci calitatea imaginii nu este bună), o lentilă macro, și una wide-angle, și poate un trepied care să ofere stabilitate pozei, mai ales când fac o să folosesc zoom. Cine îmi poate recomanda un telescop/lentilă cu zoom reglabil, o lentilă macro, și una wide-angle, de calitate? Știu că există kit-uri cu lentile fish-eye, macro și wide-angle, dacă știţi unul calitativ, vă rog să-mi daţi un link mai jos. Notă: Aș vrea să cumpăr de aici din ţară, gen eMAG, evoMAG, cel, altex, nu de pe amazon, sau dacă se poate și din magazine să le pot procura. Daţi-mi link mai jos cu ce mi-aţi recomanda. Mulţumesc anticipat.
 2. În timp ce voiam să deschid laptopul am vărsat pe tastatura laptopului puţină apă din sticla pe care o aveam în mână (în jur de 100, 100 și ceva de ml de apă curată, fără impurităţi). Am scos repede cablul de alimentare și cooling pad-ul din laptop și l-am oprit cât de repede am putut ţinând apăsat pe butonul de power și am șters rapid tastatura la exterior cu un prosop. L-am scurs repede de apă, și pus laptopul cu susul în jos pe un prosop, cu deschizatura intre ecran si tastatura de 90-110°. Vreau să menţionez că apa s-a vărsat pe o arie restrânsă, în partea dreaptă a laptopului, sub tastatura în acea zonă este un locaș unde se poate pune o unitate optică, deci este un loc practic gol, ocupat de un fel de apărătoare. Când l-am scurs de apă a ieșit pe gura de ventilaţie, care se află la partea opusă (cea stângă) și mă tem, ca atunci când l-am scurs de apă să se fi plimbat pe placa se bază și nu pe capacul laptopului. Apa a atins școală ecranul, numai la exterior, la fel, am șters și ecranul. Știu că ar fi trebuit să scot și bateria dar nu am putut, deoarece nu am o șurubelniţă și nici nu am găsit la mine în oraș. Capacul este pe tot spatele laptopului. După ce l-am pus să se usuce am căutat pe internet ce ar trebui să fac. Am găsit că nu trebuie folosit feonul pentru că ar putea încinge carcasa și să plimbe apa formând cu praful "pământ ud", deși în același zi, cu 7-8 ore înainte l-am dus la o curăţare de praf unde i-a schimbat și pasta termoconductoare. Accidentul mi s-a întâmplat chiar ieri (vineri, 24 feb) în jur de ora 20:30. Am găsit, tot pe net, că ar trebui să îl las să se zvânte 24-48 de ore sau chiar mai mult, după desfăcut, dezmembrat și curăţat pe interior de ce a mai rămas, iar apoi conentat la cablul de alimentare, cu bateria scoasă. Am înţeles că se poate scurt circuita placa de baza sau sa nu mai mearga tastatura. Cu tastatura nu este chiar problema pentru ca este 150 lei una noua pentru el. Există vreo șansă ca laptopul să supravieţuiască? Sau cel puţin datele de pe hdd (am multe poze, filmuleţe cu familia, și multe proiecte importante, irecuperabile). Imagini importante: http://prntscr.com/ed916a http://prntscr.com/ed91ms Model laptop: Acer Aspire E5 573G (i3-5005U 2.0Ghz, Nvidia GT 920M 2GB, 4GB Ram, 1366x768 15,6", 500GB)
 3. Salutare! Aș dori să fac un upgrade la laptopul meu, mai precis la rami. Am găsit o plăcuță de 4GB de ram de la Crucial care este compatibilă. Dar totuși am o mică problemă, nu aș vrea să cheltui bani și să fac un drum destul de lung ca să duc laptopul la un service IT din orașul cel mai apropiat, așa că am zis că aș putea eu să scot capacul laptopului și să montez plăcuța de ram, pentru că am văzut că alții o fac de unii singuri și că este chiar o procedură foarte simplă. Dar totuși mă încurcă următorul lucru: Eu știu că memoria ram se poate afla pe placa de bază ori sub tastatură, ori sub capacul de jos al laptopului, dar îmi este cam frică să-l desfac eu și după să stric ceva la el. Am observat că este o mică fereastră pe capac prin care pot vedea o plăcuță de ram, deci acolo se află locașul pentru ram. Dacă aș desface eu capacul de sub laptop și să-l scot de acolo, s-ar putea strica ceva? Vă las mai jos niște linkuri și o imagine a capacului. https://www.acer.com/ac/en/US/content/support-product/5977?b=1&pn=NX.MVMEX.069 specificații:https://www.acer.com/datasheets/2015/4876/E5-573G/NX.MVMEX.069.html l-am luat direct din magazin dar acesta este: http://altex.ro/laptop-acer-aspire-e5-573g-38w8-intelr-coretm-i3-5005u-2-0ghz-15-6-4gb-500gb-nvidia-geforce-gt-920m-2gb-linux ramul: http://www.emag.ro/memorie-crucial-4gb-sodimm-ddr3-1600mhz-cl11-1-35v-1-5v-ct51264bf160b/pd/DFKSBYBBM/?ref=cart_item Poză: http://prntscr.com/dtuacl Apropo, nu are unitate optică (DVD Writer), așa că nu știu ce este compartimentul din partea dreaptă.
 4. Salutare! Aș dori să fac un upgrade la laptopul meu, mai precis la rami. Am găsit o plăcuță de 4GB de ram de la Crucial care este compatibilă. Dar totuși am o mică problemă, nu aș vrea să cheltui bani și să fac un drum destul de lung ca să duc laptopul la un service IT din orașul cel mai apropiat, așa că am zis că aș putea eu să scot capacul laptopului și să montez plăcuța de ram, pentru că am văzut că alții o fac de unii singuri și că este chiar o procedură foarte simplă. Dar totuși mă încurcă următorul lucru: Eu știu că memoria ram se poate afla pe placa de bază ori sub tastatură, ori sub capacul de jos al laptopului, dar îmi este cam frică să-l desfac eu și după să stric ceva la el. Am observat că este o mică fereastră pe capac prin care pot vedea o plăcuță de ram, deci acolo se află locașul pentru ram. Dacă aș desface eu capacul de sub laptop și să-l scot de acolo, s-ar putea strica ceva? Vă las mai jos niște linkuri și o imagine a capacului. https://www.acer.com/ac/en/US/content/support-product/5977?b=1&pn=NX.MVMEX.069 specificații:https://www.acer.com/datasheets/2015/4876/E5-573G/NX.MVMEX.069.html l-am luat direct din magazin dar acesta este: http://altex.ro/laptop-acer-aspire-e5-573g-38w8-intelr-coretm-i3-5005u-2-0ghz-15-6-4gb-500gb-nvidia-geforce-gt-920m-2gb-linux ramul: http://www.emag.ro/memorie-crucial-4gb-sodimm-ddr3-1600mhz-cl11-1-35v-1-5v-ct51264bf160b/pd/DFKSBYBBM/?ref=cart_item Poză: http://prntscr.com/dtuacl Apropo, nu are unitate optică (DVD Writer), așa că nu știu ce este compartimentul din partea dreaptă.
 5. Modelul exact al laptopului: http://altex.ro/laptop-acer-aspire-e5-573g-38w8-intelr-coretm-i3-5005u-2-0ghz-15-6-4gb-500gb-nvidia-geforce-gt-920m-2gb-linux Aștept un răspuns la întrebarea inițială. Și apropo, această memorie ram ar putea fi compatibilă? http://altex.ro/memorie-laptop-kingston-kvr16ls11-4-4gb-ddr3l-1600mhz-cl11
 6. Păi primul pas ar fi să deșurubez capacul de pe fund. Cum adică ar trebui să îl desfac cu totul?
 7. Salut! Am un laptop, vechi cam de 1 an, căruia aș vrea să îi scot doar capacul de la fundul acestuia. M-ar interesa mai mult să-l curăț de praf printre componente, evident cu mare grijă, pentru că am aflat că ar fi bine să fac acest lucru, praful tot adunându-se, să nu intre în orificii, mai ales că de la un timp emite un bâzâit destul de puternic dar nu pentru că se încălzește, și din contră, curăt întâi tot biroul și exteriorul laptopului de praf, iar când suflu în una din ferestrele de pe fundul laptopului se ridică praful. Aș vrea să văd și componentele acestuia, iar eventual să le fac niște poze, iar ulterior să mă duc la un IT-ist de la mine din oraș, să-i arăt pozele, și să mă ajute cu câteva mici schimbări cum ar fi ramul, ssd-ul sau hdd-ul. Vreau decât să scot capacul, îl curăț ici colo cu grijă și să văd componentele acestuia, fără să umblu prin ele sau să le scot. Există vrun risc să-mi stric laptopul dacă scot capacul? Mai ales că am și cooling pad cred că elicele acestuia ar putea zbura praful prin laptop. Dacă tot ziceam că aș vrea să-l curăț pe interior, cum pot face acest lucru corect? Aveți jos câteva poze cu laptopul. Are 7 ferestre de ventilație, 6 sub și una pe partea laterală din dreapta.
 8. Bogdan F

  Ram, Procesor

  Această memorie ram este compatibilă? http://altex.ro/memorie-laptop-kingston-kvr16ls11-4-4gb-ddr3l-1600mhz-cl11
 9. Bogdan F

  Ram, Procesor

  În legătură cu ramul am găsit. Dar cu procesorul? Poate fi schimbat? Dacă da, cu ce procesor îl pot înlocui dacă este cazul acestui laptop?
 10. Bogdan F

  Ram, Procesor

  Salut, am un laptop Acer Aspire E5-573G-38W8, și aș vrea să știu ce frecvență trebuie să aibă ramul pe care îl pot pune la el, și dacă îi pot schimba procesorul. Pentru ram aș vrea să iau o plăcuță de 4 sau 8 GB, și la procesor aș vrea să-l pot schimba un procesor i5. Vă las mai joc un link către locul de unde am luat laptopul. Nu îl folosesc foarte mult pentru gaming ci mai mult în domeniul office/business și în grafică, dar totuși aș vrea o performanță puțin mai mare. http://altex.ro/laptop-acer-aspire-e5-573g-38w8-intelr-coretm-i3-5005u-2-0ghz-15-6-4gb-500gb-nvidia-geforce-gt-920m-2gb-linux M-ar ajuta și niște linkuri către memoria ram și procesor ca să știu de unde să le iau. Am un buget destul de restrâns deci aș vrea ceva nu foarte scump care să-mi poate ridica cât de cât performanțele. Mai jos sunt imagini din CPU-Z cu specificațiile mai detaliate.
×
×
 • Create New...