Jump to content
Sign in to follow this  
absolutep0wer

Surzenia Creste Dementa

Recommended Posts

Persoanele în vârstă suferind de surzenie se confruntă cu un risc mult mai mare de a se îmbolnăvi de demenţă, iar acest risc creşte şi mai mult odată cu scăderea acuităţii auditive, potrivit unui studiu publicat luni în revista Archives of Neuro

Cercetătorii de la Universitatea John Hopkins din statul Maryland au monitorizat 639 de persoane cu vârstele cuprinse între 36 şi 90 de ani, care nu sufereau de demenţă.

Din 1990 până în 1994, voluntarii au fost supuşi unor teste de evaluare a funcţiilor mintale şi a capacităţilor auditive.

Pacienţii au fost apoi monitorizaţi până la sfârşitul lunii mai 2008 pentru a se determina dacă s-au îmbolnăvit de maladia Alzheimer sau alte forme de demenţă. Din totalul participanţilor, 125 au prezentat o deficienţă auditivă uşoară, 53 au prezentat simptome moderate de surzenie, iar şase pacienţi au acuzat o deficienţă auditivă severă.

Cu ocazia unui test efectuat după o perioadă medie de 11,9 ani, autorii studiului au diagnosticat 58 de cazuri de demenţă, dintre care 37 erau cazuri clare de Alzheimer.

Savanţii americani au stabilit astfel o corelaţie între fenomenul de îmbătrânire, pierderea auzului şi creşterea riscului de senilitate.

Pentru voluntarii în vârstă de peste 60 de ani, 36,4% dintre cazurile de demenţă au fost asociate cu o pierdere a auzului. În plus, riscul de declanşare a maladiei Alzheimer a crescut cu 20% de fiecare dată când acuitatea auditivă a scăzut cu 10 decibeli.

Cazurile de demenţă ar putea fi diagnosticate în mod eronat la persoanele surde, iar indivizii suferind de demenţă ar putea fi consideraţi în mod eronat ca fiind persoane cu deficienţe auditive. Cele două patologii ar putea rezulta dintr-un proces neuropatologic comun.

"Pierderea auzului ar putea fi asociată cu demenţa în urma unei epuizări a capacităţilor mintale şi a izolării sociale sau din cauza unei combinaţii a celor doi factori", afirmă autorii studiului.

Surzenia poate fi evitată la persoanele în vârstă şi corectată destul de uşor cu ajutorul tehnologiei actuale - dispozitive numerice de amplificare a sunetelor şi a implantului cohlear, un aparat miniatural care permite restaurarea parţială a auzului.

Până în anul 2050, circa 100 de milioane de persoane - o persoană din 85 - va suferi de demenţă pe plan mondial.

Intervenţiile şi procedurile care pot întârzia apariţia demenţei, chiar şi cu un singur an, ar putea conduce la scăderea cazurilor de demenţă cu peste 10% până în anul 2050.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×