Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

Ce Este Un Driver ?

Recommended Posts

Cu totii descarcam si folosim drivere, dar cunoastem noi oare si ce reprezinta un driver ? Pentru cei ce nu cunosc, iata si explicatia:

Un driver este un software ce permite computerului sa comunice cu o componenta hardware sau cu un dispozitiv. Fara aceste programele (drivere), hardware-ul pe care il conectam la computer, de exemplu, o placa video sau un Webcam, nu va funcționa corect.

driverh.png

In majoritatea cazurilor, driverele sunt livrate impreuna cu componenta hardware, software-ul, sau dispozitivul achizitionat. Totusi, exista si cazuri in care driverul trebuie descarcat de pe site-ul producatorului, si, pentru ca tot am ajuns aici, tot de pe site-ul producatorului vom putea descarca si ultimele actualizari ale driverelor.

Instalarea driverelor:

In momentul in care conectati un dispozitiv nou la calculator apare si problema driverelor. Daca pentru un utilizator experimentat instalarea unui driver nu ridica probleme, pentru marea masa a utilizatorilor conceptul de driver este unul necunoscut iar operatiunea de instalare devine problematica. Din aceste motive sistemul de opearare incearca sa ofere suport pentru cat mai multe si mai diverse echipamente hardware iar procesul de instalare a driverelor sa fie unul automat si sa nu necesite interventia utilizatorului.

Aceasta tehnologie de recunoastere unui echipament hardware din moment ce este conectat la calculator si de autoconfigurare a acestuia in ceea ce priveste accesul la resursele calculatorului eventual si instalarea automata de drivere poarta denumirea de plug & play. Windows 95 a fost primul sistem de operare cu suport plug & play.

Asadar datorita tehnologiei plug & play cand vine vorba de drivere ne putem afla ii doua situatii, si anume:

  • Echipamentul hardware este recunoscut de catre sistemul de opeare iar acesta instalaeaza automat driverele necesare. Aceasta este situatia cea mai fericita pentru majoritatea utilizatorilor.
  • Sistemul de opeare sesizeaza ca a fost conectat un echipament hardware nou, cauta un driver compatibil dar acesta nu este gasit. In aceasta situatie ni se cere sa introducem in unitate discul sau discheta cu drivere ce ne-a fost furnizata de catre producator. Sistemul de operare va cauta pe discul introdus driverele compatibile si le va instala daca acestea se prezinta intr-o forma standardizata care sa poate fi recunoscuta de catre sistemul de operare.

Pentru a simplifica lucrurile majoritatea echipamentelor hardware au drivere care se instaleaza dupa procedura obisnuita a unui program oarecare. Aceste programe de instalare a driverelor implica o interventie minima din partea utilizatorului:

realtek-high-definition-audio-driver-r1-65-39326-1.jpg

Numai bine :pct2: !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut! Am un Packard Bell EasyNote MIT-RHE-B (R4624 D daca conteaza si asta...) si nu gasesc driverele la el... Pe site-ul lor nu mai au acest model, pt ca e vechi (asa cred eu, ori nu stiu sa caut), iar orice program de cautat drivere folosesc, nu-mi recunoaste componentele din el.Daca stie cineva unde as putea sa caut in alta parte, as fii recunoscator. Multzam! :)


                                                                                         🎮      :filme:

                                                                            ps3addict.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...