Jump to content
Sign in to follow this  
Biencutza25

Google A Cumparat Motorola

Recommended Posts

Tranzactia anului in telecomunicatii si tehnologie a venit pe neasteptate: Google a cumparat Motorola pentru 12,5 miliarde de dolari si odata cu ea si cele 17.000 de patente pretioase pentru viitorul smartphone, concurent al iPhone.

Pretul convenit, de 40 de dolari pe actiune, este cu 63% peste cotatia inregistrata de titlurile Motorola la inchiderea tranzactiilor de vineri de la bursa din New York.

Cumpararea Motorola de catre Google inseamna ca gigantul care a produs pana acum doar programe si sisteme de operare se apuca serios de componente hardware si isi va face propriile telefoane - de la conceptie pana la dotare si echipare.

Primul efect: caruselul actiunilor pe bursa

Actiunile Motorola (492 mil de rezultate in Google) au crescut cu 59% in urma anuntului, in timpul tranzactiilor electronice premergatoare deschiderii bursei new-yorkeze.

60510018.jpg

Google, al carui sistem de operare Android este instalat pe telefoane fabricate de Motorola Mobility si companii precum Samsung Electronics, a obtinut astfel numai putin de 17,000 de patente necesare sa concureze mai eficient iPhone-urile Apple.

Ca rezultat al acestei tranzactii compania americana nu se va mai lupta pentru suprematie cu Microsoft (producator de sisteme de operare pentru smartphone-uri) ci direct cu gigantul Apple.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baietii astia sunt extraordinari :yes: Bravo lor ca pot, insa e riscant sa se ajunga la monopol (in timp)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ba esti nebun?marele Motorola a fost cumparat?nu imi vine sa cred,de Google?Voi stiiti despre ce vb aici? nu imi vine sa cred.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai Google e cea mai folosita pagina din lume :-> incep sa cred ca poate in viitorul apropiat ne vom trezi cu Samsung cumparat de Google :-?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×