Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

Ce Este Si Cum Se Citeste Codul Qr ?

Recommended Posts

In dimineata zilei de astazi a trebuit sa ma deplasez cu metroul intr-un anumit loc, bine stabilit :P. Urcandu-ma in metrou si luand loc pe un scaun, am observat pe peretii vagonului o reclama Orange ce indica scanarea unui cod QR pentru inscrierea intr-un anumit concurs; de aici si ideea crearii acestui topic.

Cu siguranta sunt persoane care scaneaza respectivul cod/alte coduri de acest gen fara sa stie ce reprezinta un cod QR, asa ca, pentru cei care cauta o explicatie in aceasta privinta: Codurile QR (Quick Response - raspuns rapid) sunt niste coduri similare celor de bare ce le gasiti pe toate produsele. Acestea au fost create in 1994 de catre japonezii de la Corporation Denso-Wavesunt si reprezinta o forma de bare bidimensionale sau cod matrice, pot stoca un anumit numar de biti de informatie, pot fi citite de smartphone-uri si ofera acces rapid la anumite site-uri pe Internet. QR code-urile pot stoca adrese URL (utilizarea cea mai des folosita) fiind astfel foarte utile pentru navigarea pe internet de pe mobil, texte, sau numere (se pot trimite SMS-uri, sau efectua apeluri telefonice). Cu ajutorul unui QR code nu mai este nevoie sa tastati o adresa url din browserul telefonului, operatiune care poate fi destul de greoaie mai ales daca adresa este lunga, trebuie doar ca telefonul sa scaneze QR code-ul iar browserul telefonului il redirectioneaza catre URL-ul in cauza. Un cod QR poate stoca un maxim de 7089 caractere numerice si 4296 de caractere alfanumerice.

excl.gif Codul QR pentru pctroubleshooting.ro de exemplu, arata asa:

U3nXKSk.png

Pentru a putea citi un QR code trebuie: sa aveti un telefon cu camera, care sa aibe unul dintre sistemele de operare: Android, iOS, BlackBerry OS, Symbian sau Windows Mobile 6.5 sau 7, si sa parcurgeti urmatorii pasi:

1. Instalati pe smartphone-ul dvs. o aplicatie pentru scanarea QR code-urilor. Exemple de astfel de aplicatii: QR Droid, Bee Tag, Scanlife. In functie de sistemul de operare al telefonului dvs. puteti gasi o astfel de aplicatie in magazinul propriu (Market place – pentru Android, Ovi store pentru Symbian, etc.).
2. Porniti aplicatia.
3. Scanati codul QR pe care doriti sa-l cititi, iar in cazul in care este vorba de o adresa web, browser-ul telefonului va va afisa continului url-ului stocat de codul respectiv.

Interesant de stiut si:

Numai bine :pct2: !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×