Jump to content

Problema In Bios ? Ajutor!


Rukataki

Recommended Posts

Salut, azi cam acum o ora citeam cum unii faceau OC, si mi-a venit ideea sa incerc si eu, si am modificat valori mai mult la intamplare.Canda am dat Y si am salvat modificarile pc sa resetat si apoi nu a mai aparut nimic pe ecran.M-am gandit sa resetez biosul, am scos bateria am lasato putin(1-2 min) si am puso.Acum monitorul arata ca este in "functiune", e aprins led-ul verde, inainte era cel portocaliu(stand-by).Stiti ce as putea face ca sa il repar?

Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

stai. Ce se intampla cand apesi pe butonu de pornire?

Explica ca eu sincer nam prea inteles (recunosc, sunt mai incet de felu meu).

Tot ceam inteles e ca e un laptop (cred..ai folosit si PC peacolo da nah..) care nu merge cum ar trebui.

Se incarca biosul?

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

deci, este vorba despre un pc...model mai vechi procesor de 1.8(amd athlon xp 2200+) si din pura nesabuinta mia venit ideea sa incerc sa fa OC pe el...(ma gandeam ca se va vedea o diferenta de 300-400 Mhz in CPU Z) si cum am crezut ca va fi usor am citit mai mult din zbor ce scria m-am pus direct pe "fapte" am modificat niste valori alandala...cred ca si la placa video.Cand apas butonul unitatea se aprinde dar monitorul ori e in stand-by ori e aprins becul verde dar nu afisaza nimic.Am incercat sa ii scot bateria dar lafel fara rezultat.

Link to comment
Share on other sites

ce baterie la pc?

incearca alt monitor. Daca nu, ai ars placa video cel mai probabil.

Are placa video integrata?daca da incearca sa bagi monitoru in placa aia, poate o trecut pe placa aia fara sati zica.

incearca aia cu pinii.. http://www.wikihow.com/Reset-Your-BIOS

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

azi cand am venit de la scoala am incercat iar sa il pornesc...mai mult in gluma dar culmea a pornit dar a ramas la imaginea unde arata tasta pentru bios...am intrat m-am uitat sa vad daca si-a revenit la clock-ul initial, nu si-a revenit arata 2250(2.25 Ghz)mam gandit ca poate merge dar fara rezultat acum am aceeasi problema cu nimic afisat...ma gandesc sa il mai las o jumatate de ora se mai raceste si incerc iar.deci placa video nu avea o problema oricum e in garantie si o schimbam(sunt bun prieten cu tipul de unde am cumparato)

Link to comment
Share on other sites

Daca poti sa intri in bios sa pui setarile din dinainte de OC ar fi ideal. Daca nu, nu stiu. Ideea ar fi sa poti sa il aduci inapoi. Sincer si pe mine m-a tentat sa fac OC dar am zis ca n-am bani sa schimb piesele daca se strica. OC este o chestie foarte sensibila si se face treptat. Sa ma maresti voltajul dintr-o data fara o aerisire/racire foarte buna este foarte riscant si risti sa-ti strici piesele. Prin OC maresti voltajul cu care alimentezi unele piese (CPU, Rami sau placa video), automat prin cresterea voltajului piesele se incalzesc mult mai mult decat normal si cand ajung la o anumita temperatura se pot praji.

Precis ai facut OC la procesor si poate si rami. Ele sunt mai sensibile la temperaturi ridicate. Daca zici ca ai facut si la placa video, temperatura din carcasa si a pieselor a crescut putin sau mai mult (dupa caz). Placa video daca nu gresesc rezista si la 100 de grade celsius sau mai mult (deobicei, din ce am auzit), deci ma indoiesc ca ai ajuns sa o arzi pe asta, insa mie teama sa nu fi ars procesorul

Si daca ti-e prieten cel care ti-a facut pc-ul nu poate sa ti le inlocuiasca, deoarece garantia nu acopera OC-ul deoarece OC poate duce la stricarea (arderea unor componente/circuite) si scade durata de viata a componentelor overclockate. Cei drept poate fi util in marirea vitezei, dar este foarte riscant dupa cum ziceam. Si daca faceai OC, era recomandat sa cresti tensiunile cu foarte putin, treptat si sa urmaresti temperaturile sa se mentina in parametrii lor de functionare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.