Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

72% Dintre Copiii Din Romania Nu Vorbesc Cu Parintii Lor

Recommended Posts

Un articol ce mi-a atras intr-o oarecare masura atentia, dat fiind faptul ca mi-am adus aminte de trecutul meu :-, este: 72% dintre copiii din Romania nu vorbesc cu parintii lor.

Mi se pare interesant de stiut, de ce se intampla asta.

Problemele cu care se confrunta copiii din Romania variaza de la nevoia de comunicare cu parintii (72%); tristete si singuratate (38%); probleme afective cauzate de divortul parintilor (32%); probleme sentimentale (19%). Numarul cazurilor de abuz asupra copilului inregistrate de Asociatia Telefonul Copilului la numarul 116 111, pus la dispozitie impreuna cu Romtelecom, a crescut ingrijorator, de la an la an, in medie cu 98,55% in ultimii trei ani.

sadcy.png

Asociatia Telefonul Copilului si Romtelecom implinesc zece ani de parteneriat pentru apararea drepturilor copiilor din Romania. Prin linia telefonica 116 111 pusa la dispozitie gratuit de Romtelecom in reteaua sa, Asociatia Telefonul Copilului lupta impotriva incalcarii drepturilor copiilor din Romania si ofera consiliere si indrumare copiilor si parintilor deopotriva. Din 2001, Asociatia a preluat aproape 1,7 milioane de apeluri totalizand 12.000.000 minute de consiliere. Durata medie a unui apel a fost de 10-20 de minute. Procentajul de 74,50% al copiilor care revin cu telefon la 116 111 arata increderea pe care acestia o au in specialiștii Asociatiei si nevoia reala pe care o deservesc.

Pe durata celor 10 ani de activitate, statisticile Asociatiei Telefonul Copilului indica un numar mult mai mare de apeluri primite din judete precum Iasi, Constanta, Bacau, Vaslui, Galati, Teleorman, Bucuresti (Sector 5), Ilfov.

Totodata, un procent mai mare este aferent apelurilor receptionate din mediul rural – 48,72%, in timp ce la nivel urban statisticile indica o proportie de 38,31%.

Grupele de varsta care apeleaza cel mai des la asistenta si indrumarea oferite de consilierii Asociatiei Telefonul Copilului sunt de 10-12 ani - 32,53% si 13-15 ani - 34,31%.

via Libertatea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×