Jump to content
skyler_sdf

Care Este Diferenta Dintre C Si C++ ?

Recommended Posts

Limbajul C nu este un limbaj puternic tipizat in sensul lui PASCAL sau Algol - 68. El este relativ liberal in conversia de date, cu toate ca nu converteste automat tipurile de date cum ar fi PL/1. Compilatoarele existente nu poseda verificare la executie a indicilor elementelor de tablouri, tipurilor argumentelor, etc. Pentru acele situatii in care se cere o puternica verificare a tipului, se foloseste o versiune separata a compilatorului. Acest program se numeste "lint" deoarece triaza bitii dubiosi of fluff dintr-un program. El nu genereaza cod, verifica numai foarte strict multe aspecte ale programelor asa cum pot fi verificate la compilare si la incarcare. El detecteaza nepotrivirile de tip, folosirea inconsistenta a argumentelor, variabilele nefolosite sau aparent neinitializate, dificultatile potentiale de portabilitate si alte asemenea aspecte. Programele care trec cu bine aceasta verificare, cu citeva exceptii, se elibereaza de erorile de tip la fel de complet ca si, de exemplu, programele scrise in Algol 68.

csauc.png

In C obiectele (datele) fundamentale sunt caracterele, intregii de diferite dimensiuni si numerele flotante. In plus, exista o ierarhie de tipuri de date derivate create cu pointeri, tablouri, structuri, uniuni si functii.

C++ este un limbaj de programare general, compilat. Este un limbaj multi-paradigma, cu verificarea statica a tipului variabilelor ce suporta programare procedurala, abstractizare a datelor, programare orientata pe obiecte.

O data cu evolutia limbajului C++, a evoluat si o biblioteca standard. Prima adaugire a fost biblioteca de intrări/iesiri (I/O stream), care oferea facilităti pentru a înlocui functiile traditionale C cum ar fi printf si scanf. Mai târziu, printre cele mai semnificative adăugari la biblioteca standard a fost STL (Standard Template Library) (Biblioteca de formate standard).

Diferenta majora dintre cele doua: C++ suporta OOP (Object Oriented Programming), in timp ce in C nu este definit acest concept.

de exemplu: butoane, bara de instrumente, meniu (ca exemplu: start); toate sunt obiecte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cel mai mizerabil articol cu cel mai prost exemplu posibil. Notiunea de obiect inseamna cu totul altceva in OOP, nu butoane si alte baliverne. Aia e programare vizuala, vezi RAD Studio de exemplu.

Gaby, serios, trebuie facuta o curatenie generala ca ne facem de ras.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stai calm. multi cred ca diferenta dintre C si C++ e faza cu printf si scanf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu stiu ca c++ are urmatoarele lucruri in plus fata de C :

-are operatori de incrementare/decrementare;

-se poate lucra cu obiecte.


Respecta si vei fi respectat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...