Jump to content
Sign in to follow this  
roxanalaptopnews

Review - Asus Eee Pc 1225B – Noua Generaţie Flare

Recommended Posts

ASUS a dat startul gamei de netbook-uri prin lansarea primei generaţii de Eee Pc-uri în 2007. A fost cel care a lansat primul model și care a avut de asemenea cea mai variată gamă pe acest segment. Spre deosebire de restul producătorilor, ASUS s-a încăpăţânat să creadă în aceste mini laptop-uri și le-a îmbunătățit în mod constant pentru a oferi cea mai bună experiență portabilă consumatorilor.

DSC00499.jpg

Dovada stă în faptul că ASUS continuă să producă netbook-uri şi chiar să ţintească noi cifre din piaţă. Aşa că ASUS nu renunţă încă la clasa mini, ba chiar anunţă noi netbook-uri mai performante. În redacţia Laptop News a sosit netbook-ul de 11.6 inch ASUS Eee PC 1225B, un model echipat cu platformă AMD Fusion, mai exact din seria E2 Vision. Această platformă se traduce prin procesor dual core E-450 şi placă grafică AMD Radeon 6320.

DSC00505.jpg

Putem spune că seria ASUS 1225 Flare arată foarte bine la exterior. Producătorul taiwanez a renunţat la design-ul de “scoică” şi vine cu ceva nou pe piaţă. Modelul face parte din noua gamă Eee PC Flare, o nouă generaţie îndrăzneaţă! ASUS 1225B primit la teste a venit cu o carcasă argintie, având un design plăcut, elegant, compact şi mai subţire comparativ cu vechea generaţie. Numele ne poate duce cu gândul la o diagonală de 12.1 inch, însă modelul are un ecran de 11.6 inch cu rezoluţia 1366 x 768. Display-ul mi-a lăsat o impresie bună, chiar dacă este glossy.

ASUS 1225B nu este suplu ca un ASUS ZenBook UX31 şi nici puternic ca un Asus G53SX, dar este perfect pentru cei ce doresc portabilitate şi un “prieten” de nădejde mai ieftin.

DSC00459.jpg

Tastele sunt bine delimitate, fabricate dintr-un plastic ceva mai moale şi sunt mai puţin gălăgioase comparativ cu cele întâlnite la modelele concurente sau la modelele ASUS 1215. Am apreciat Enter-ul mare şi tastele direcţionale în format normal.

DSC00484.jpg

Analizând şi de jur-imprejur, putem observa că ASUS Eee PC 1225B stă bine la porturi. Pe laterala stângă regăsim binecunoscutul port de alimentare, 2 porturi USB 3.0, un port de reţea RJ-45 şi portul HDMI.

În partea dreaptă avem 1 port USB, conectorul de audio jack 3.5 şi microfon, 1 port VGA şi cititorul de carduri.

Puncte forte ASUS Eee PC 1225B:

+ Temperatura mică de funcţionare;

+ Performanţe bune;

+ Preţ bun pentru configuraţie şi gama din care face parte.

Puncte slabe ASUS Eee PC 1225B:

-Fără posibilitate de upgrade;

-Marginile cromate nu au fost tocmai pe gustul nostru;

-Ecranul lucios poate fi considerat un minus dacă luăm în calcul unghiurile mici de vizionare şi reflexia;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...