Jump to content

Ce Este Un Watermark ? Programe Pentru Aplicare.


gaby

Recommended Posts

Watermark-ul reprezinta o modalitate de protectie a documentelor oficiale (inscrisuri, bancnite, etc.), ce face imposibila (sau cel putin dificila) duplicarea lor neautorizata sau falsificarea. Initial, procesul tehnologic se limita la aplicarea unei stampile pe hartia uda sau umeda, alterandu-i acesteia densitatea si textura, de aici si denumirea de watermark (water = apa / mark = semn), pentru ca mai apoi, dezvoltarea conditiilor de tiparire sa duca la aparitia unor semne complexe ce implica elemente 3D sau care pot fi citite doar de catre dispozitive speciale.

watermarkexample.png

Watermark-ul digital se refera la procesul de adaugare a unui semn distinctiv pe sursa originala de semnal (fie el video, audio sau imagini) astfel incat orice copiere sau retransmitere a materialului electronic sa contina elementele de identificare si/sau marca producatorului. Cel mai cunoscut exemplu de watermark digital este sigla televiziunilor, prezenta intr-un colt al ecranului in aproape orice moment al transmisiei. In functie de interesele detinatorului de drepturi, numarul elementelor distinctive incluse in materialul digital, precum si vizibilitatea acestora, variaza de la "banalul" text de copyright (prezentat uneori ostentativ), pana la situatii in care watermark-ul digital nu poate fi identificat cu ochiul liber (hidden watermark).

Asadar, ca o mica concluzie, scopul unui Watermark digital este de a credita autorul imaginii prin prezenta lui pe materialul electronic si de a asigura protectia drepturilor de autor, facand dificila folosirea acelei imagini asa cum este fara a apela la proprietarul imaginii pentru a obtine o copie curata de o rezolutie mai buna.

In continuare, va voi sugera cateva programe cu care puteti adauga un watermark:

  • pe imagini, se poate adauga foarte usor un watermark cu orice editor de imagini, chiar si cu Paint, insa, cateva programe dedicate, ar fi:
    • TSR Watermark Image Software: :link: ofera utilizatorilor posibilitatea de a plasa un astfel watermark digital vizibil in documente BMP, JPG, GIF, PNG sau TIF, concomitent cu realizarea unor operatiuni simple de redimensionare sau de comprimare a imaginii.
    • Alamoon Watermark: :link:
    • Watermark Image: :link:

Numai bine :pct2: !

  • Upvote 2

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Un program gratuit pentru mici modificari ale pozelor si aplicare WaterMark este waterMark v2 (gratuit, ma rog, trebuie instalate cateva mici chestii pe langa, dar merge). Nu ocupa mult spatiu, e usor de instalat si folosit.

Cateva lucruri pe care le puteti face cu el si linku-ul de descarcare il gasiti aici: http://www.ultranetworks.ro/solutii-it-gratuite/utilizare-programe/206-pregateste-pozele-pentru-publicare-cu-watermark-v2.html Spor!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.