Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

Ghid: Ce Tastatura Mi Se Potriveste ?

Recommended Posts

In momentul achizitionarii unui calculator, este bine ca perifericele (monitor, tastatura, mouse, webcam, etc.) sa nu fie tratate la diverse, cum am vazut ca se intampla de foarte multe ori. De ce am spus asta ? Pentru ca acestea pot avea/au o durata de viata mult mai mare decat componentele interne. De altfel, de multe ori, perifericele pot trai cu 2-3 generatii mai mult.

keyboardf.png

Acest articol vine in sprijinul dvs. in legatura cu alegerea unei tastaturi. Tastatura a fost, este si probabil va fi inca mult timp de acum in colo principala unealta de interactiune dintre utilizator si computer. Este lesne de inteles, deci, de ce este foarte important ca aceasta sa fie aleasa cu grija in functie de nevoile fiecarui utilizator in parte ?

Pai, principalele categorii de utilizatori, si tastaturile potrivitepentru fiecare categorie in parte, ar fi:

1. Scriitorul - acest tip de user petrece marea majoritate a timpului scriind. Fie ca sunt documente, fie post-uri pe blog-uri, site-uri, fie e traducator, fie e dependendent de chat. Pentru el este potrivita o tastatura ct se poate de simpla, insa de o calitate foarte buna. Butoanele trebuie sa fie comfortabil asezate, nu trebuie sa faca mult zgomot la apasare, iar mecanismele trebuie sa fie de o calitate extraordinara. Calitatea vopselei aplicate pe butoane trebuie sa fie si ea foarte buna pentru ca in majoritatea cazurilor aceasta dispare in timp.

2. Utilizatorul multimedia - acest tip de user petrece marea majoritate a timpului ascultand muzica, uitandu-se la filme, navigand pe internet si ocazional jucandu-se. Pentru acesta, cele mai importante calitati pe care trebuie sa le ia in calcul la achizitia unei tastaturi sunt: tastele multimedia, achizitionarea unui mouse din aceeasi categorie cu a tastaturii, butoanele luminate, wireless. Evident, recomandari se pot face, insa fiecare trebuie sa isi cunoasca bugetul si sa decida ce caracteristici sunt mai importante pentru el in functie de acesta.

3. Gamer-ul - pentru acest tip de utilizator nu ar trebui sa existe wireless. Ar trebui ca tastatura sa fie cu fir pentru a micsora cat se poate de mult timpul de raspuns. Exista si taste multimedia, insa cele mai importante pentru el sunt tastaturile cu butoane programabile si display-uri prin intermediul carora pot vedea informatii precum cate gloante mai au in incarcator.

Pe langa cele 3 categorii pe care eu le consider principale, mai exista o categorie de oameni care cumpara o tastatura sau alta doar datorita design-ului ei. Desi unele sunt foarte bune, acestea niciodata nu vor egala in performanta si satisfactie pe cele dedicate unei anumite categorii de utilizatori.

Asadar, analizati foarte bine care este suma pe care v-o permiteti, din ce grupa de utilizatori faceti parte, dupa care alegeti o tastatura pe masura cerintelor dvs.

Numai bine :pct2: !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...