Jump to content
Sign in to follow this  
Pavilion

Un Elev Care Initial A Luat 7.4 La Sociologie A Obtinut 3.8 Dupa Contestatie, Fiind Declarat Respins

Recommended Posts

Aşa este dragi colegi: un elev de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Buzău care a luat nota 7.4 la sociologie a fost nemulţumit de nota obţinută, aşa că s-a dus frumuşel şi a depus contestaţie. A rămas complet şocat când a văzut nota finală: 3.8, fiind astfel declarat respins la examenul de Bacalaureat.

Inspectorul şcolar general al ISJ Buzău, şi anume profesorul Dumitru Ene, a declarat vineri pentru Mediafax că va demara o anchetă pentru a se stabili cum de s-a ajuns la o asemena situaţie.

Este vorba despre o lucrare care a plecat cu o medie de 7.40 si s-a intors cu 3.80. in fata acestei diferente am incercat sa ne edificam asupra valorii reale a lucrarii desi stiam ca la contestatii lucrarea a fost evaluata de patru profesori, conform metodologiei cand e o diferenta mai mare de 1, 5 puncte se constituie o a treia comisie, iar lucrarea este evaluata de catre aceasta comisie care a constatat ca valoarea lucrarii este de 3.80. Am mers la centrul de evaluare din Buzau impreuna cu un profesor de stiinte sociale, eu fiind, de asemenea, profesor de stiinte sociale, am revazut lucrarea cu acordul ministerului si am constatat ca valoarea lucrarii e apropiata de nota data in urma contestatii. Voi incerca sa identidic motivul pentru care o astfel de lucrare a fost supraevaluata, i-am adus la cunostinta acest fapt si elevei, aratandu-i ca ce a scris in lucrare nu acopera din barem mai mult decat a obtinut, voi incerca saptamana viitoare o discutie cu profesorii evaluatori din comisia initiala spre a afla argumentele acestora si ce explicatii au pentru notarea initiala a lucrarii de 7.40. in functie de ce voi constata voi demara si o actiune de disciplinare daca va fi cazul, a declarat Dumitru Ene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am mai auzit cazuri in clasa la teste care s-a plans ca nu i-a dat destul si defapt i-a dat cu 1 punct in plus si ia scazut nota cu 1 punct dar sa reduca nota la jumate... Probabil a dat la inceput mita si i s-a promis macar 8-9 si a sperat ca daca o intoarce ii va da nota promisa si se pare ca respectivii corectori nu si-au luat partea si au fost corecti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...