Jump to content

Jocurile Pe Console Vor Trece La Free To Play Sau Vor Disparea!


gaby

Recommended Posts

In urma cu ceva timp David Darling, co-fondator Codemasters, a spus: :link: ca jocurile in format clasic (DVD) si consolele vor disparea in favoarea jocurilor digitale si a dispozitivelor mobile. Tinand cont ca tot mai multe companii aleg in ultima perioada sa lanseze jocuri pentru PC free-to-play, aparent acesta pare sa fie modelul viitorului.

Cand vine vorba insa de console, producatorii mizeaza in continuare pe jocurile pay-to-play, dar Daniel Kim, CEO Nexon America, e de parere ca aceasta atitudine ar trebui schimbata rapid sau consolele vor disparea.

"Producatorii de console incep sa realizeze ca e vremea sa schimbe modul in care sunt oferite jocurile sau vor avea soarta dinozaurilor.[…] Modelul free-to-play este unul fiabil si aproape imposibil de batut prin prisma a ceea ce ofera."

Totodata, Kim ne mai spune ca tranzitia va fi destul de complicata intrucat companiile active pe aceasta piata au o relatie ce ar fi serios afectata daca s-ar trece la modelul free-to-play.

f2plogo.gif

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Free-to-play sau F2P, este un concept ce a aparut in ultimii ani, in special pe fondul cresterii numarului de MMORPG-uri de pe piata dar si pe fondul pierderii unui procent semnificativ de jucatori. Insa acest gen de jocuri, spre deosebire de majoritatea celorlalte, are capacitatea de a genera mai mult ca orice altceva, un venit constant producatorilor. Astfel, in timp ce un titlu obisnuit se vindea cu circa 50-60$, primele MMO-uri veneau la sub 30$, avand insa o subscriptie lunara ce trebuia achitata pentru ca gamerii sa aiba in continuare acces la propriile conturi. In acest sens, probabil ca cel mai cunoscut exemplu este World of Warcraft care a generat o adevarata isterie in lumea gamerilor si un venit considerabil pentru cei de la Blizzard.

Mai pe scurt, jocurile free-to-play sunt mai mult o iluzie/o forma mai evoluata de demo, din cauza mai multor inconveniente precum: accesul mai dificil la anumite resurse, imposibilitatea evolutiei caracterului dincolo de un anumit nivel sau zecile de situatii frustrante in care jocul nu se poate conecta la serverele gratuite pentru ca sunt pline pana la refuz.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.