Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

Ce Este / Face Giroscopul ?

Recommended Posts

Giroscopul este un senzor intern al telefoanelor mobile inteligente (smartphones), dar care poate fi regasit si in tablete, si care poate sesiza miscarea pe sase axe (impreuna cu accelerometrul, fiecare dintre ele avand cate 3 axe). Telefonul sau tableta pot sesiza pozitia sa in lume, in raport cu gravitatea.

Functionarea giroscopului se bazeaza pe conservarea impulsului unghiular; un corp care se roteste in jurul propriei axe tinde sa-si pastreze aceasta axa de rotatie si se va opune unui impuls perturbator cu un altul, de-a lungul unei axe perpendiculare pe axa de rotatie si pe axa impulsului perturbator.

Cu ajutorul giroscopului dezvoltatorii de jocuri pot introduce orice fel de miscari in jocurile lor, iar jocurile cu masini/avioane ar putea deveni mult mult mai interesante:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am spus (vrut sa spun) ca are 6 axe, ci ca un telefon poate sesiza miscarea pe 6 axe (accelerometru pe trei axe si giroscop pe trei axe). Definirea pozitiei giroscopului se face fara indoiala in raport cu 3 axe de coordonate:

3dgyroscope.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×