Black Friday este prima zi de vineri de dupa "Ziua Recunostintei" in care se fac reduceri foarte mari. Conceptul a avut loc prima oara in SUA, dar apoi a fost imprumutat si de alte tari, printre care si Romania . In anul acesta 2012, Black Friday va avea loc pe data de 23 noiembrie. Ca si anul trecut, promotia va incepe la ora 5 dimineata si se va termina duminica la ora 23:59.
Cea mai mare campanie de vanzari va fi sustinuta in acest an in mediul online de magazine precum eMAG.ro, Domo.ro, Flanco.ro, evoMag.ro, PCgarage.ro sau Koyos.ro.

Mai jos puteti citi declaratia lui Iulian Stanciu, managerul retailerului online eMAG:
"Black Friday marchează deschiderea sezonului de reduceri, iar dacă anul trecut a fost un succes, anul acesta va fi senzaţional. „Va fi de cinci ori mai spectaculos. Ne aşteptăm la un trafic simultan de 200.000 de oameni, iar pe întreaga zi la trei milioane de persoane. Anul trecut ne-am pregătit la un trafic simultan undeva la 50.000 de oameni şi am avut 100.000 de persoane pe site. Este o provocare pentru noi. E ca şi cum s-ar derula o lună întregă într-o singură zi. Anul trecut oamenii au putut cumpăra produse care au avut şi 80% reducere, omul de afaceri amintind că telefonul Samsung Galaxy S II a avut cel mai bun preţ din Europa, iar o plasmă Panasonic de 5.000 de lei s-a vândut la jumătate de preţ."