Jump to content
Sign in to follow this  
Courage

Forumurile Universale Se Populează Mai Greu Decât Cele Nisate?

Recommended Posts

Yea yea, înţelegeţi ideea.

 

Am întâlnit întrebarea pe un forum, iar un răspuns a fost cum că cele "universale" (adică de la IT până la sex) se populează mai greu faţă de cele care se învârt pe axa unui singur domeniu (în cazul nostru: IT).

 

Părerea mea e că cele universale se populează mai uşor.

 

Voi ce credeţi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu spun ca nu depinde de tema forumului, cel putin, nu mult. Spre exemplu, PCT, la inceput nu aveam nici un interes pentru IT, am ramas din alte motive, iar in timp am spus despre forum multor persoane, si cred ca asta este mai important decat tema in sine... . 

 

Si totusi, daca vorbim strict de criteriul asta, as merge pe cele cu tema fixa, deoarece pe cele universale nu prea gasesti raspunsuri concrete. (si vorbim de straini aici, nu de prietenii prietenului al carui prieten se stie cu administratorul).


fWy1P.gif

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parerea mea e ca daca e facut bine ( si ma refer foarte bine + noroc), unu universal e mai bazat. dar e cam greu sa o nimeresti, deaia ai mai multe sanse cu unu axat pe o categorie(mai usor de gasit de entuziasti, care au si posibilitate mare sa ramana)


love is a verb
Love is a doing word

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu as spune ca orice optiune am/ai alege, acestea sunt cam egale, cu avantajele si dezavantajele ei. De exemplu, un forum nisat (bazat doar pe un singur domeniu de activitate) as spune ca se populeaza mai greu, avand in vedere ca e nevoie de utilizatori care au treaba (se pricep putin, sau, vor sa invete/ii pasioneaza) cel putin in mare cu domeniul respectiv, ceilalti utilizatori (care nu se prea pricep, si nici nu prea ii pasioneaza) invocand plictiseala, urmatorul pas fiind dezinteresul.

 

Un forum generalist as spune ca este o idee mai usor de populat, in sensul ca pot fi atrasi mai repede utilizatorii prin deschiderea de subiecte sau categorii destinate domeniului lor de interes. Totusi, de cele mai multe ori (mai ales daca forumul este la inceput) utilizatorii priceputi intr-un anumit domeniu, vor fi mai atrasi de forumurile nisate decat de unele generaliste.

 

Cel care a spus ca cele universale se populeaza mai greu fata de cele care se invart pe axa unui singur domeniu, probabil se referea la subiecte, care trebuie sa fie mai numeroase (fiind din mai multe domenii) fata de cele de pe un forum nisat. Intr-adevar, un lucru esential este acela ca un forum gol, nu prea atrage pe nimeni.

 

Bineinteles, mai conteaza si priceperea/pasiunea proprietarului si munca/interesul pe care il manifesta fata de forum, cat si utilizatorii forumului in cauza. Daca acestia incearca sa formeze "o familie", utilizatorii noi vor fi mai atrasi de acest lucru decat de cei care ii izgonesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...