Jump to content
Sign in to follow this  
marculescumihai

Laptop Cu Sau Fara Baterie Conectata?

Recommended Posts

Am inceput acest topic deoarece am citit destul de multe topicuri/forumuri etc cu legatura la durata de ,,viata" a bateriei unui laptop.Am doar o intrebare:daca il tin conectat la curent nonstop SCOT BATERIA SAU NU ?Va rog sa ma lamuriti si pe mine, pentru ca nu mai stiu ce sa cred!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt pareri si pareri... Unii spun ca-ti moare mai repede bateria, altii spun ca n-are legatura. Din propria experienta nu stiu, dar as merge pe ideea ca nu conteaza, posibil sa-ti moare in timp si sa nu te tina ca la inceput din alte motive si nu din asta; ca de exemplu, il incarci foarte des si il freci ba in priza ba afara intr-una, fara a lasa bateria sa se descarce (e bine sa faci un ciclu complet de incarcare-descarcare la o anumita perioada de timp). Presupun ca depinde si de bateria, laptop.

 

Ar trebui sa ai in manual despre lucrurile astea.


fWy1P.gif

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recomandat este sa il incarci 100%, stai pe baterie pana pe 25-30%, si sa-l incarci din nou, iar la 95% scoti incarcatorul. Cum ar veni, e bine sa stai mai mult pe baterie decat pe incarcator. Oricum, parerile sunt diferite. Poti sa stai si pe incarcator, cat vrei. Dar, ca sa mentii bateria, sa fie buna, si sa tina cand ai nevoie, trebuie sa-i faci ciclul de descarcare/incarcare. Fiecare baterie are un numar de incarcari, depinde de baterie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai...E recomandat sa incarci bateria full, scoti din priza, si il tii pana cam pe la 3-5% (al meu de la 7-8% intra in modul de hibernare pana il incarc...) cam de 3-4 hai 5 ori pe luna.  Nu e bine sa il.... "aa gata e plin, il scot, cand se descarca, il bag la loc iar" adica sa nu fie foarte des acest proces incarcare-descarcare. (ma refer la procesul de descarcare pana la 3-5%)

 

 

 

Si la intrebarea cu sau fara baterie....daca stii ca stai mult intr-un loc poti sa o scoti ( !!! ai grija unde si cum o depozitezi !!! ) dar sa o mai bagi din cand in cand.... ;)


              

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

din cate stiu eu, bateria daca sta oricum se va descarca incetul cu incetul. 

Optim (pt astea noi, li ion sau cum so scrie) stiam ca e sa o incarci la 60% (asa o tin astia in depozit din cate stiam), si intrul loc racoros (nush cat conteaza..oricum stiu ca de la caldura se duce bateria repede).

 

Oricum cu timpul capacitatea totala o sa scada, desii nu la fel de repede daca o ti in comp.

 

Daca o ti in comp cu incarcatoru bagat, paremise ca laptopu tot de la baterie se alimenteaza, dar o incarca imediat la loc.

Astfel bateria are si un rol de protectie peacolo, daca cumva ti se arde alimentatoru ala, bateria va proteja restul compului de curentul ala mare ce va trece pentru o fractiune de secunda prin el..deci nu se va strica (pe cand daca era pe priza direct sar fi ars).

 

 

Tot ce am scris e din auzite, dar makes sense..


love is a verb
Love is a doing word

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe scurt, daca esti un obsedat ca mine si ai instrumentele necesare sa te asiguri ca incarcatorul este de foarte buna calitate, poti scoate bateria linistit daca folosesti laptopul mai mult pe post de desktop.

Daca n-ai cum sa verifici asta, mai bine o lasi acolo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...