Jump to content

Probleme Aveqetura: The Ballance Story Si Program Arhivare Gratuit


Aveqetura

Recommended Posts

In primul rand: Azi, cand scriu este 17 martie. De ce spun asta ?! Pentru ca ieri, 16 martie, am implinit 36 de ani.
In al doilea rand : PC Troubleshooting este Singurul forum unde lumea Nu m-a ironizat pentru nestiinta mea, gasindu-mi si atribuindu-mi calificative nu tocmai placute citirii.
 
In al treilea rand : Imi cer scuze daca stilul meu de exprimare e prea simplist sau daca nu imi gasesc cuvintele potrivite, dar nu sunt specialit IT ca sa ma exprim sofisticat. Caut sa ma exprim cat mai corect in Romana, deoarece am o mama care e profesoara de Limba Romana, acum pensionara.
 
In al patrulea rand : Vin sa caut ajutor si sprijin la voi pentru a ma indruma pe calea cea mai buna, mai usoara si mai putin complicata pentru ca eu sa pot sa-mi rezolv anumite probleme pe care le intampin de una singura, citind sfaturie si indrumarile pe care mi le dati voi.
 
Cum vorba lunga, saracia omului, iata problemele mele:

 

1. La jocul numit The Longest Journey, la un momentdat, April, personajul pe care jucatorul il manevreaza, ajunge in situatia de a asculta o poveste. E vorba despre „The Ballance Story” sau Povestea Echilibrului, cum am tradus-o eu, dupa umilele mele cunostinte de limba engleza.

Am reusit partial sa scriu acea poveste in limba engleza, dand numeroase Pause and Play. As vrea sa stiu daca exista vreun loc de unde pot copia acea poveste in engleza din interiorul jocului intr-un document Word. Exista un astfel de loc ? Sau si mai frumos : exista un loc de unde s-o pot lua tradusa deja in romana ?
 
2. Exista vreun program de arhivare – de preferat gratuit – care sa ma ajute sa comprim un fisier de ordinul GB-itilor intr-o arhiva de ordinul MB-itilor fara a fi nevoita sa apelez la Split File ?
 
Va multumesc anticipat pentru parcurgerea intregului post si pentru ajutorul pe care mi-l veti acorda.

Nihil sine Deo ! = Nimic fără Dumnezeu !

Link to comment
Share on other sites

Multi inainte!

1. Ai putea cauta pe Youtube misiunea? In care sa apara si povestea, desigur. Nu cunosc jocul si nu prea am chef sa caut video cu video, tu stii mai bine.

Da-mi link si iti traduc eu.

2. Depinde ce anume vrei sa arhivezi... spre exemplu, 500 de imagini cu cateva fisiere .psd (1.5 GB), arhivate ajung la 750MB cu setarile pe normal. (la best posibil sa atinga 500mb)

Chestia e ca, cu cat compreseaza mai mult, cu atat sunt sanse mai mari sa pierzi din date. Anyway, incearca 7zip. (http://www.7-zip.org/)

fWy1P.gif

 

Link to comment
Share on other sites

Pentru inceput as vrea sa iti recomand doua lucruri:

1. Incearca sa gasesti un titlu mai adecvat continutului. De exemplu, daca am o problema cu televizorul si as vrea sa cer niste sfaturi, un titlu mai adecvat este: nu-mi porneste televizorul dupa o pana de curent, sfaturi? decat: probleme tv sau ajutor probleme, sau altele de acest gen, acestea din urma fiind mult prea generale, iar continutul acestora fiind mai greu de gasit (luandu-ne dupa titlu).

2. Daca problemele pe care le ai sunt din categorii diferite (de exemplu: calculator si televizor) ar fi mai indicat sa deschizi doua topicuri separate pentru fiecare problema.

 

Acum, pentru problema ta numarul 1, probabil ca aceasta este povestea, nu?

 

 

Pentru problema cu numarul 2, cred ca Lus ti-a raspuns suficient de bine :D.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Am sa aleg titluri mai porivite pe viitor. Multumesc ca mi-ati atras atentia asupra acestui aspect si ca mi-ati

explicat ce si cum. Observ ca actuala moda este de a deschide pentru fiecare problema in parte topic separat.

 

Nu pot pricepe de unde lenea asta de a parcurge un topic intreg, unde un user sa-si expuna problemele avute

si sa si le rezolve in cadrul Unui Singur Topic, dar... Unde-i lege, nu-i tocmaeala, am sa tin cont ca pe viitor, penru

fiecare problema pe care o am sa deschid topic separat, alegand un titlu mai potrivit.

 

Nu ati inteles ce vreau ! Da, am gasit si eu pe Youtube episodul cu povestea echilibrului. Si pentru a o copia

cuvant cu cuvant, trebuie sa stau click-pauza - scris - click-play si tot asa. Asa cum poti gasi subtitrarea unui

film sau serial daca te duci pe RegieLive sau pe SubsRo si sa copiezi anumite parti din subtitrare prin copy +

paste, asa vreau sa gasesc si eu povestea aia in engleza sau subtitrarea ei !

 

Referitor la a doua problema, Eu vreau sa comprim un fisier Greu, de ordinul GB-itilor, de obicei e mai mare de

1 GB si sa-l aduc la un fisier de ordinul MB, cat sa intre pe un CD si sa-l pot si transfera prin TransferRo, sa zicem.

Care arhivator poate sa faca asa ceva ?

Nihil sine Deo ! = Nimic fără Dumnezeu !

Link to comment
Share on other sites

Eu nu ti-am spus sa deschizi mai multe topicuri pentru ca mie sau altor utilizatori le e lene sa parcurga un topic care poate ajunge sa aibe 10 pagini de probleme la un moment dat, ci, pentru ca informatia sa fie mai usor de gasit. Au fost cazuri in care un utilizator a creat un topic de genul: probleme pc, unde a prezentat mai multe probleme, totul bine si frumos, a fost ajutat, problemele s-au rezolvat. Dupa ceva timp un alt utilizator a venit pe forum cu una dintre problemele prezentate in acel topic, de care el nu stia. Eu stiind ca problema s-a mai discutat, am inceput sa caut topicul vechi pe forum, dar, nu era de gasit, nu usor, tocmai pentru ca era ascuns sub un titlu general, unde, erau prezentate mai multe probleme.

Pentru tine, ca utilizator, probabil ca ti se pare mult mai usor sa creezi un topic de forma: ajutor in problemele mele, in care sa ceri ajutorul pentru mai multe probleme, insa, la un moment dat (cu cat se adauga probleme) informatia devine din ce in ce mai greu de gasit. Cum iti este mai usor, sa citesti 10 pagini de probleme diverse pentru a ajunge la pagina 7 unde este un raspuns ce te poate ajuta, sau informatia sa fie structurata pe capitole (topicuri) cu titluri descriptive, si sa te ghidezi dupa titlu?

De asemenea, asa cum am scris si mai sus, a fost doar o propunere, o recomandare, nu o insulta. Nu vreau sa fac pe lupul moralist, dar, am impresia ca ai inteles altceva decat trebuia...

 

Acum, din nou, in legatura cu problemele tale:

1. Nu am gasit pe internet textul cu filmuletul in cauza, nici in engleza, nici tradus in romana.

2. Nu exista arhivatoare care sa iti garanteze micsorarea unui fisier de 5 GB intr-unul de 700 MB. Depinde foarte mult de formatul fisierelor pe care vrei sa le arhivezi, asa cum ti-a transmis si Lus. De exemplu, arhivarea a 2 GB de poze si documente Word ar putea ajunge ca produsul final sa ocupe 700 MB, dar o imagine.iso de 2 GB s-ar putea ca dupa arhivare sa ocupe 1.7 GB. Daca nu te multumeste dimensiunea dupa arhivare, probabil cea mai la indemana solutie este split.

 

Daca ai putin timp, arunca o privire asupra filmuletului de mai jos:

 

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru atentionare. Imi cer iertare daca am parut incisiva. :(

 

As dori sa imi enumerati totusi o lista de arhivatoare care sa fie gratuite (nu imi dati direct-link, ci numai numele arhivatorului) si care sa fie bune.

 

PS. Am tot auzit laude la adresa Winrar-ului, dar eu nu gasesc deocamdata nimic de laudat la el.

Nihil sine Deo ! = Nimic fără Dumnezeu !

Link to comment
Share on other sites

ca idea, aia cu un program sa compreseze in halu asta... poate doar daca zici ce fisiere vrei, sa cauti ceva specific pentru acel tip de fisiere. Insa pentru chestii generale, cam toate or sa fie la fel.. Da, poate un program o sa arhiveze ceva mai bine, dar o sa tina exponential mai mult.

Eu iti recomand sa incerci cu winrar si sa alegi la optiuni acolo "best" sau cum ii zice.. ala va produce fisierul cel mai mic posibil cu algoritmii lui, insa va si dura mult.. Rezultate mult mai bune nu ai sa obtii cu alte programe.

 

Deci eu as zice sa ne zici ce fisiere vrei sa arhivezi ( de exemplu daca sunt fisiere .bmp cel mai bine e sa le transformi in .jpg , nu sa le arhivezi clasic), si sa ne si zici de ce vrei asta. Poate iti recomandam noi o solutie mai buna decat arhivarea fisierelor...

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

De obicei eu arhivez tot ceea ce se termina in *.doc sau in *.jpg. Rareori arhivez ceva ce se termina in *.avi sau *.pdf. Uneori, intr-un document word, atunci cand scriu, inserez si fotografii, asa ca el devine mai "greu". M-am trezit odata ca am scris, am tot scris si pe urma am arhivat respectivul document. Cand am vrut sa-l transfer prin Transfer.Ro, am ramas ca la dentist cand mi-a spuc ca arhiva mea depaseste 1 GB.

Nihil sine Deo ! = Nimic fără Dumnezeu !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.