Jump to content
Sign in to follow this  
Cosmin Flaviu

Ce Inseamna Uefi Ready?

Recommended Posts

Tocmai ce am achizitionat o placa video noua, cea de care v-am intrebat in topicul anterior (PowerColor AMD Radeon HD 7730), dar din nefericire placa de baza s-a ars cu cateva ore inainte de sosirea acesteia, iar acum sta singura, si m-am gandit sa aflu mai multe decat performantele de care am ramas impresionat la raportul pret / calitate si am aflat ca are o "tehnologie", nu stiu exact ce este, numita UEFI Ready (am inteles ca de fapt e UEFI boot), si nu stiu aproape nimic despre aceasta. Din cate am inteles, cu aceasta "tehnologie" timpul de boot este de cateva secunde, dar nu stiu daca doar la Windows 8 este posibila aceasta, deoarece folosesc Windows 7 32 biti si vroiam sa fac trecerea la Windows 8 64 biti..

Cum ziceam, nu stiu prea multe, poate si ce stiu este gresit, deci ma puteti lamuri voi? =D

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Extensible_Firmware_Interface

 

nu o sa vezi mare diferenta, windows8 oricum porneste mult mai repede decat win7.

 

UEFI asta e inlocuitoru pentru BIOSul ala de care probabil ai auzit. O sa arate mai frumos, o sa poti sa mergi cu mousu prin el, si cam atat.. E creat pentru a elimina unele limitari/probleme create de BIOS, datorita evolutiei normale a tehnologiei.

Sporuri de performanta.. nush cat o sa vezi. Poate o sa porneasca putin mai repede, dar nu cred ca o sa si simti asta.. cum ziceam, win8 porneste f repede in comparatie cu win7.

 

dupa cum vezi si in videou asta:

 

 

nu e mare diferenta.. la sleep se simte mai serios diferenta dar eu personal nu folosesc sleep.. acum tu sti daca il folosesti sau nu.

 

Odata ce a pornit compu, nu vei mai simti diferente intre BIOS si UEFI .

 

 

 

app uefi asta a fost impins mai mult de microsoft din motivele lor financiare. Cea mai mare problema pe care o rezolva e virusarea BIOSului...dar sincer. Cati oameni ai auzit care or avut un BIOS virusat? ( pe wikipedia zice ca au existat doar4 virusi deastia, dintre care doar 2 chiar au fost folositi)

 

Cealalta problema e ca nu poti instala Windowsu pe o partitie mai mare de ~2TB, daca ai BIOS. Daca hardu e de 10 TB (sa zicem), poti sa faci o partitie de 2 TB pe care pui windowsu, si cealalta pentru restu. Deci o problema asa mare, inca nu e.


love is a verb
Love is a doing word

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bun, deci totul are legatura cu viteza de bootare, dar diferentele sunt minore, dar cand vine vorba de sleep/wake, UEFI-ul este de 3 ori mai rapid, din cate am vazut.. Acum mi-am dat seama ca placa mea de baza, care e la garantie (s-a ars), are si ea UEFI Dual Bios, prin care am umblat si am fost placut surprins de aspect, dar niciodata nu mi-am pus calculatorul pe modul "Sleep", dar aici este vorba de UEFI Ready la placa de baza, placa video noua, spune ca are si ea aceasta "tehnologie", unde s-ar putea simti diferenta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...