Jump to content
Sign in to follow this  
robotboy

Care Sunt Avantajele Si Dezavantajele Rootarii?

Recommended Posts

Avantaje ai multe, dar trebuie sa ai cunostiinte multe intr-ale root-ului sa nu dai sistemul peste cap, sau mai grav, sa ramai fara telefon. Cand ai root pe telefon poti accesa si modifica fisiere de sistem, poti overclocka sau underclocka viteza procesorului (maresti viteza procesorului daca esti un jucator impatimit sau scade daca vrei sa tina bateria mai mult timp si sa-i cresti durata de viata), te poti juca cu voltajul bateriei, procesorului grafic, etc, poti amplifica sunetul de la difuzor sau mufa jack, poti modifica senzivitatea la touchscreen, si multe multe altele.... mi-ar trebuii o zii intreaga sa le listez, DAR... toate astea depind si de "kernel", adica ce stie nucleul softului sa faca de pe telefonul respectiv. Bineinteles ca din magazin nu vei cumpara niciodata un telefon root-at, deoarece isi va pierde garantia, de aceea toate aceste kernel-uri nu sunt oficiale, sunt facute de utilizatori impatimiti Android. Recomandarea mea este sa NU iti root-ezi telefonul daca e inca in garantie, si daca esti tentat sa faci fel de fel de "experimente" pe el, deoarece risti sa il strici de tot (asta fiind si singurul dezavantaj al root-arii.... nu este stabil).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avantaje: dezinstalarea aplicatilor preinstalate, utilizarea unor aplicatii care necesita root, instalarea altor ROM-uri

Dezavantaje: posibilitatea de a pierde garantia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pierzi garantia doar daca nu-ti trece prin cap sa dezinstalezi root-ul inainte sa-l duci la service, deci nu e cine stie ce dezavantaj. Cel la care il duci nu are cum sa vada daca a avut root sau nu o data ce a fost sters :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu ma gandeam azi sa incerc, insa, daca bulesti ceva prin system si totusi ai un backup, poti recupera? Eu tocmai ce-am primit update, dar vad ca au iesit tutoriale pentru versiunea asta deja. Ma gandeam ca mai intai sa-l trimit in garantie cu problema semnalului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma gandeam ca mai intai sa-l trimit in garantie cu problema semnalului.

 

Cred ca ar fi mai bine :-?. De asemenea, eu nu as recomanda cuiva sa faca root decat daca chiar are nevoie. Daca aplicatiile si tot ceea ce faci pe telefon nu iti necesita permisiuni de root, eu zic sa ramai cu stock, momentan.

 

P.S: Root-area telefonului anuleaza garantia oferita de producator, asa ca e bine sa va interesati inainte de root despre "unroot". Inainte sa duceti dispozitivul la service pentru o eventuala problema trebuie sa faceti telefonul "ca nou" = unroot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Root-ul are avantaje 80% și dezavantaje 20%, din punctul meu de vedere.

Chestia cu brick-uirea telefonului, să fim serioși... e foarte greu să apeși un buton și să lași telefonul în timp ce un program face toată treaba(rootarea), doar în cauza unei pene de curent te poți îngrijora și nici atunci, din câte știu root-ul nu prea face mari daune, spre deosebire de întreruperea instalării unui O.S.(android) și chiar și atunci îl poți reface singur acasă, dar din nou, dacă te-ai dat jos din copac și abia ai auzit de smartphone-uri n-o să ai ce-i face.

Nici eu nu recomand rootarea celor care habar n-au pentru că oricum n-o să-i ajute la nimic, root-ul te ajută mai mult să pui un custom rom pe device și alte chestii pe care un utilizator de rând nu prea le face, eu unul o fac deoarece mereu versiunile mai noi de android apar prima dată în custom rom-uri realizate de către dezvoltatori pasionați și mi se par mult mai bine optimizate, aduc performanță în plus și o viață a bateriei mai bună, din punctul meu de vedere.

Depinde și de cât de „renumit” este telefonul și de aria de dezvoltare, de exemplu pentru S2 poți găsi deja custom rom cu android 4.3 sau 4.4(care e încă BETA).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×