Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

A Disparut Captcha Din Formularul De Inregistrare!?

Recommended Posts

In dimineata zilei de astazi am efectuat cateva modificari pe forum cu referire la prevenirea spam-ului (botilor spammeri). Este vorba de cateva setari care nu pot fi percepute de utilizatorii reali, si o modificare ce poate fi observata de utilizatorii ce vor sa se inregistreze pe forum. Am considerat ca nu sunt asa importante pentru a fi anuntate printr-un topic, insa, in urma cu cateva minute am primit un mesaj privat de la un utilizator de pe forum care imi semnala ca a disparut CAPTCHA (stiti voi, acele litere/cuvinte care trebuiesc introduse pentru a dovedi ca sunteti oameni) din formularul de inregistrare de pe forum, drept pentru care m-am gandit ca e mai bine explic public ce s-a intamplat.

Ei bine, CAPTCHA-ul nu a disparut singur sau din cauza unui bug, ci a fost scos cu buna stiinta de mine. Motivul cred ca este destul de clar... dar pentru cei care au indoieli voi spune ca am observat ca nu este eficient pentru boti, poate doar enervant pentru oameni. Daca tot nu isi face treaba, l-am scos, deocamdata, ramanand doar intrebarea de securitate.

Cam de o saptamana, cu tot cu CAPTCHA si intrebarea de securitate (Question & Answer Challenge) afisate in formularul de inregistrare cateva sute de boti s-au putut inregistra pe forum... Sistemul cu intrebarea de securitate era foarte eficient, insa, se pare ca incepe sa scartaie si acesta, desi inca nu inteleg cum (mai ales ca intrebarile si raspunsurile sunt in romana, deci, mult mai greu de ghicit de catre un bot, teoretic)...

Pentru moment, forumul este in siguranta...

 

P.S: Pentru ca este tot un anunt, nu voi mai deschide un alt topic: in aceasta noapte serverele de gazduire vor fi schimbate cu unele mai performante, iar forumul va fi cazut pentru cateva minute, conform spuselor firmei de gazduire.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×