Jump to content
Sign in to follow this  
iulianemb

Nu Se Aprinde Monitorul La Pornire Pc

Recommended Posts

Am o problemă la un PC. Mi l-a adus cineva să-i reinstalez sistemul de operare și nu se aprinde monitorul la startup. Am încercat și cu monitorul meu și cu al lui, dar tot nu merge. 

 

La start avea 3 beep-uri. Am scos plăcuța de RAM, am pus-o într-un alt slot ... bine, iar la repornire, se auzea doar un beep după vreo 5 secunde de când am apăsat butonul de power. Tot nu merge. 

 

Am scos bateria și am lăsat-o vreo jumătate de oră, după care am pus-o la loc. Tot nu merge.

 

La el mergea. Mi l-a adus aseară, iar ieri a umblat pe el. Totul era ok. 

 

Ce poate să aibă? Ce să mai încerc?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posibil sa fie memoriile RAM daca placa video e in regula.

Incearca cu un singur modul, dupa ce resetezi BIOS-ul (il scoti din priza, scoti bateria si pui jumper-ul de pe placa de baza pe clear CMOS; dupa aceea le pui la loc).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am făcut și operațiunea asta, dar tot nu dă roade. La pornire, la fel, țiuie odată, la tastatură se aprind toate trei green light-uri din dreapta sus, iar mai apoi rămâne doar primul aprins, dar tot nu merge. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum dă un beep normal la început, urmat după vreo 5 secunde de un alt beep normal. Care e treaba că nu înțeleg? Să fie cu memoria RAM o problemă sau placa video?

 

Tipului i-a mers PC-ul în ziua respectivă, când l-a adus la mine, dar când l-am pus amândoi în funcțiune, să văd ce fișiere vrea să mai salveze, blank screen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut! Dupa parerea mea este 100% de la memoria RAM. Nu l-ai pus cum trebuie. Cand am curatat prima data calculatorul am scos si placuta de RAM... iar eu grijuliu din fire... nu le-am fixat cum trebuie. Nu se aprindea monitorul. Un prieten mi le-a fixat cum trebuie si a mers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

N-am mai vazut sau auzit de blank screen. Ce inseamna asta ?

Vezi ce model de placa de baza ai, iar apoi cauta modelul de placa de baza si vezi ca fiecare producator are un sistem de sunete de eroare. Defapt fiecare tip de bios are un cod de eroare.

Vezi daca te ajuta asta: http://www.computerhope.com/beep.htm

 

Daca la colegul tau a mers si la tine nu, acelas calculator, e clar ca o componenta are o problema. Cand l-ai luat in brate si l-ai mutat s-a intamplat ceva cu o conexiune si acum nu mai recunoaste ce era inainte. Verifica codurile dupa beep-uri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe riscul tau faci asa ceva 1 Dupa reset de bios (il opresti) scoti toate cablurile din spatele la unitatea centrala si ti apasat pe butonul de pornire 3  minute(cu pc-ul scos din priza)Dupa 10 minute (il lasi fara curent) il pornesti din nou cu cablurile conectate corect la loc.daca nu merge sigur este ceva defect (exemplu placa de baza sau placa video,nu vor mai merge mult)  Al meu a facut asa si dupa 2 trantituri intrun gard de la CFR :drinks::drinks: (o cazut pe gard si sa indoit carcasa) cu bruieni maricele si ploua marunt+metoda asta a mers foarte rapid si reinstalare al sistem de operare :):) (nu recomand sa il trantesti pe al tau)

Edited by mao

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...