Jump to content
Sign in to follow this  
Regal

Probleme Semnal Router Wireless Tp Link Tl-Wr841N

Recommended Posts

Salutare. Recent mi-am cumpărat un router Wireless de la TP-Link, mai exact TL-WR841N.

Cu toate că am văzut că era lăudat și pe net, l-a lăudat și domnul de la Flanco și mi s-a părut cel mai fiabil în banii ăia, având și 2 antene x 5dbi totuși nu face față unei distanțe de 20-25 metri, menționez că trece prin 3 pereți dar nu sunt cine știe ce pereți.. din cărămidă.

Mai exact când ajung la locul cu pricina mai am doar 2- rar 3 liniuțe de semnal.

Am încercat să schimb și canalele, același rezultat.. oricum zona asta nu e prea populată de routere, mai e doar unul în aria asta.

Pot face ceva setări sau să modific cumva poziționarea antenelor astfel încât să obțin semnal full sau măcar 4 liniuțe ?

Trebuie să menționez că chiar și cu routerul de la romtelecom fără antene se pierdea semnalul doar când ajungea în locul ăla, dar dacă ieseam afară aveam 1-2 liniuțe.. așa mică să fie diferența dintr-un router fără antene și unul cu ?

La conectare l-am conectat printr-un modem de la romtelecom Huawei SmartAX - MT882 deoarece dacă băgam direct mufa de DSL în WAN-ul routerului nu o detecta, trebuie vreo mufă specială sau chiar trebuie să stau și cu modemul și cu routerul wireless în priză ? mi se pare aiurea.

Mulțumesc celor care-și dau silința să citească.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peretii din caramida sunt la urma urmei pereti..nu te astepta la minuni :)).

 

Solutia scumpa? Ia un repeter, nush cat de scumpe sunt...dar ar rezolva problema repede.

 

 

Totusi, ai putea sa te uiti cat de utilizate sunt canalele de wifi in zona. E o aplicatie pe android numita Wifi analyzer care scaneaza si iti arata un grafic misto. Daca nu ai telefon cu android, nush sa iti recomand un program asemanator(Cheama un prieten).

 

Daca vezi ca esti pe acelasi canal cu altcineva, si vezi un canal liber, configureaza routerul (ar trebui sa fie simplu, undeva in meniu ar trebui sa gasesti sa alegi canalu..si atat.) pe acel canal liber. Nu o sa faca semnalu mai puternic, dar poate o sa mearga oleaca mai bine cu semnalu ala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Problema peretilor clasici este procentul mare de radiatie absorbita si nu reflectata. Ai atenuari mari dupa 3 pereti.

    Trage un soft pentru masuratori (ex: inSSIDer), plimba-te pe langa router si in locul cu pricina, sa vezi ce receptie ai atat de la propriul router cat si de la cele din vecinatate.

    Vezi incarcarea spectrului si acordezi pe o frecventa libera, tinand cont de largimea canalului.

    Cu cat canalul este mai larg (max. 40 MHz in cazul nostru), cu atat esti mai predispus la a receptiona zgomote daca ai alti emitatori in proximitate, iar calitatea semnalului va fi scazuta. Incearca diverse pozitii ale antenelor routerului.

    De regula se pozitioneaza asa   /   pentru a imprastia mai bine semnalul.

 

2. Nu este nimic special la mufa care intra in WAN, numai ca nu ai cum sa conectezi cablu de telefon intr-un port ethernet, sunt incompatibile. In cazul asta ai nevoie si de modemul DSL. Ai grija ca pe firele de telefon iti vin vreo 40V.

    Sa nu-l mufezi cu RJ45 si sa-l bagi in router. Cablul de telefon se mufeaza cu RJ11, iar cablul eth cu RJ45.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mh.. am inteles ca pot face alt wireless ca repeater, am unul de la romtelecom doar ca nu am gasit nici o functie de repeater.. deci poate să-l fac pe ăsta care l-am luat acum că suportă custom firmware și îl pot face repeater.. dar ca să funcționeze, adică să bată mai mult trebuie să fie „mai la distanță” unul de altul ? că nu am cablurile prea lungi.. sau dacă le pun unul lângă altul tot la fel va fi ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

mh... apropo, se pare că există ceva interferențe cu ceva de la mine din casă cred.. când ies afară, dar la o distanță mai mare decât atunci când sunt în casă merge ok, 2-3 liniuțe din 5.

Când intru în casă am 1-2 liniuțe și scrie limited.. care să fie oare cauza ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

mai putini pereti? 

 

Nush cum e la casa, dar la bloc unii pereti sunt din fier-beton, care banui ca are un impact si mai mare asupra wireless-ului decat un perete normal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dacă e să o iau logic, locul în care am semnalul ăla e în spatele casei, deci cam trece tot prin aceeași pereți.. + că locul în care am fost era un garaj, deci alți pereți în plus.. și totuși aveam viteza full, chiar dacă aveam 2-3 liniuțe, la casa asta când închid ușa îmi zice limited, dacă o deschid merge.. dar nu cu viteză maximă, ciudată chestie. :))

Nu am fier beton.. doar cărămidă.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×