Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

Android 5.0 Lollipop A Fost Lansat. Ce Este Nou?

Recommended Posts

Pe 15 octombrie 2014 Google a anuntat noul smartphone Nexus 6, tableta Nexus 9 si Nexus Player (TV Box). Toate aceste dispozitive vor rula cel mai nou sistem de operare Android, 5.0 Lollipop, prezentat in aceeasi zi. Bineinteles, primele terminale pe langa cele 3 care vor primi update la noua versiune de Android sunt Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 si 10.

 

Principalele noutati pe care Android 5.0 Lollipop le aduce sunt: suport pentru 64 de biti si aplicatii ce stiu sa ruleze pe 64 de biti, iesire audio pentru dispozitive 5.1 sau 7.1, un design nou (Material Design), notificari noi, cosum mai mic al bateriei, securitate sporita, iar Android L SDK va fi disponibil pentru dezvoltatori din 17 octombrie 2014.

 

 

Material Design aduce o interfata mai atractica, culori, fonturi si efecte noi, efecte de translatie mai naturale, iar dezvoltatorii au toate uneltele pentru a crea aplicatii care arata la fel pe telefon si pe web.

 

 

Asa cum am scris si mai sus, si sistemul de notificari a fost modificat, incepand cu  Android 5.0 utilizatorii putand raspunde la mesaje direct din lock screen.

De asemenea, pe partea de autonomie sistemul de operare este ceva mai bland cu consumul, utilizatorii castigand pana la 90 de minute de viata pentru bateire. Pe partea de scuritate Lollipop cripteaza datele si este mai putin vulnerabil la malware datorita functiei SELinux.

Interesant de precizat ar mai fi si faptul ca prin functia Android Smart Lock puteti asocia tableta sau telefonul cu un alt device precum un ceas sau chiar masina personala.

 

Detalii supliementare puteti afla de pe pagina oficiala: https://www.android.com/versions/lollipop-5-0/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×