Jump to content

Tutorial de schimbare adresa MAC pe Windows XP


Recommended Posts

In informatica, o adresa Media Access Control (adresa MAC) este un numar intreg pe 6 octeti (48 biti) pe retelele Token-ring sau Ethernet folosit la identificarea unui calculator intr-o retea locala. Initial s-a dorit ca aceste adrese MAC sa fie unice distribuindu-se zone continue de adrese MAC la diferiti producatori de interfete de retea. Relativ de curand adresele MAC sunt configurabile, asa ca dezideratul privind unicitatea lor a nu se mai poate realiza.
Deci poti schimba aceasta adresa. La ce te ajuta asta…daca esti intr-o retea locala cu un server DHCP care aloca ip-uri in functie de adresa mac a placii de retea, oricine isi pune adresa MAC a altui calculator i se aloca IP si ii merge internetul. Deci poti fi furat daca cineva iti afla adresa MAC. In acest caz cel mai simplu este sa schimbi adresa MAC.

Ce ai de facut pentru a schimba adresa MAC a PC-ului tau

1. Intri in Start -> Control Panel -> Network Connections

2. Acolo ai conexiunea locala (LAN): Local Area Connection. Dai click dreapta pe ea si Properties -> Configure -> Advanced si in stanga cauti Network Address si o selectezi.

3.In dreapta, la Value, ai un sir de cifre si litere. Schimbi acolo valori astfel incat sa fie in acelasi format (cifre si litere); valori ca 0000000000 nu sunt bune.

4. Dai un restart la PC pentru a se produce schimbarea.
Daca vrei sa verifici aceasta schimbare intri in Start -> Run -> cmd si scrii acolo getmac dupa care dai Enter. Sistemul iti va afisa noua adresa…sau cea veche daca schimbarea nu s-a produs.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Pai sa cumpere  altcineva alt sistem de operare,xp-ul original+activat ma mine in blocha computerul in 2 luni,reinstalare si era cu drivere (de aia instaleazati win 7 sau 10) Si succes la erorii (o sa ai parte de ele cand tio fi lumea mai draga) De aia xp crystal merge brici si nici pe you tube sau transfer de fisiere mari nu face fite si Win xp se caca pe el cu un modem de 56k Thomson tgh 540 si net pe cablu (pe laptop acer extensa 5630G nou),asta timp de 5 anii cu xp original (acum dupa schimbare isp,si modem am parte de net bun si viteza foarte buna) Nu zic isp-ul ca nu este prea mare si nu cred sa fi fi ajuns reclama lui pana la voi.As vrea sa stiu acum ce parere are acum gaby administratorul de aici sau restul de utilizatori ?:P:| =))=))=))

Edited by mao
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

gaby nu ma ajuti lasama in pace te rog,fostul meu isp de facut banii degeaba este Teleson http://blue.teleson.ro asta e siteul lor,securitate medie da echipa lor care vine la usa dupa ce semnezi contractul este varza (lucru in graba,mie mio lasat modemul pe pat si sa il fac eu sa intre in reteaua lor la computer cu fratemio,o mers dupa restart computer nou,asa de praf is) Viteza ei ei cand suni la sediu (cu insistenta cel care rapunde la telefon,o face greu,daca nu cumva iti inchide apelu in nas) zice ca atinge 7 da in practica nu trece de 2.Asa ca sa cada pe ei toii hackerii. Si sa li se ia curentul electric cand incearca totii de acolo hard reset la routere si echipa lor sa isi dea demisia filmata si pozata de can can.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.