Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

Reclamele Adsense nu sunt afisate in Internet Explorer

Recommended Posts

Cu cateva zile in urma am intalnit o problema dubioasa pe un calculator cu Windows XP, si anume aceea ca reclamele Adsense (si nu numai) nu erau afisate pe Internet Explorer sau Google Chrome, ci doar in Mozilla Firefox. Probabil ca nu pare o mare problema, ci poate chiar un beneficiu pentru unii utilizatori, insa pe multe site-uri reclamele fac parte din design, iar lipsa acestora duce la un site cu spatii albe si ciudat afisat. M-am pus pe investigat.

Am verificat browserele cu pricina de plugin-uri si erau curate, AD Block sau un alt addon asemanator de asemenea nu era instalat. Am resetat browserele la setarile default, am verificat sa aibe javascript-ul activ si sa accepte cookies-urile, totul parea/era in regula si totusi reclamele nu erau afisate.

Am cautat tot felul de alte solutii si degeaba. M-am gandit ca o fi vreo problema cu Chrome si sistemul de operare sau ca anumite fisiere din sistem au fost corupte. Pe scurt, l-am lasat balta (desi nu ma dau batut prea usor).

Aseara, pe un laptop cu Windows 7, dupa ce am rezolvat niste probleme minore ce tineau tot de browser observ ca nici pe acesta nu erau afisate reclamele pe Internet Explorer, ci doar pe Firefox dar nici aici in totalitate. Unele da, altele ba. Aceeasi problema cu reclamele... Mi-am zis ca sigur e cauzata de ceva comun, nu poate fi vorba de o incompatbitilitate/bug/fisiere corupte.

M-am pus iar pe cercetat cateva zeci de minute bune, am incercat alte posibile solutii, nimic nu mergea. Am inceput sa ma gandesc la reinstalarea sistemului de operare. Dar doar pentru ca nu se afiseaza reclamele? Eram cat pe aci sa-l las si pe el balta cand intr-un final imi trece prin cap ideea sa dezactivez antivirusul si sa vad daca se schimba ceva.

Dau disable la antivirus si hop, observ ca reclamele sunt afisate. Deja stiam de unde e problema. Ambele calculatoare (si cel cu Windows XP si cel cu Windows 7) folosesc Kaspersky Internet Security 2015 care integreaza un sistem de Anti-Banner. Stiam despre optiune, pentru ca o dezactivasem imediat dupa instalare. Totusi nu mi-a dat prin cap sa o verific mai devreme.

myTtTke.png

Asadar, daca va aflati intr-o situatie similara, verificati si antivirusul.

Edited by gaby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...