+FML 239 Report post Posted January 9, 2016 a) f:R->R f(x)=3x^3/x^2-1 b) f:R/[1]->R f(x)=x^2+1/x-1 c) f:R/{-1,0,1}->R f(x)=x^2/x-1 d) f:R->R f(x) 3^2vx^2–2x Asimptote. Sunt de la o prietena din cls. XI-a. Cum se fac? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Courage 1,593 Report post Posted January 9, 2016 Şi ce stil are de a scrie funcţiile. Astea's? Quote Share this post Link to post Share on other sites
+FML 239 Report post Posted January 9, 2016 Da,astea's. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Courage 1,593 Report post Posted January 9, 2016 Sigur le-o scris corect? Prima funcţie nu e definită în punctele 1 şi -1 şi la a treia funcţie nu înţeleg de ce funcţia nu e definită şi în punctul 0. Spoiler Quote Share this post Link to post Share on other sites
+SoDas 36 Report post Posted January 9, 2016 Ne facem temele ? fix dinastea am si eu de facut acum. Quote Bani sunt in stare sa te faca sa omori, cam de asta la noi pe timp de pace razboi. Share this post Link to post Share on other sites
+FML 239 Report post Posted January 10, 2016 16 hours ago, Courage said: Sigur le-o scris corect? Prima funcţie nu e definită în punctele 1 şi -1 şi la a treia funcţie nu înţeleg de ce funcţia nu e definită şi în punctul 0. Hide contents Mai,nu stiu sa-ti zic sigur daca ar fi corecte sau nu,din moment ce nu am ajuns la ele... Tot ce pot sa-ti spun e ca am vrut (si am dat valorile lui x) cum ai facut tu la prima,si a reusit sa ma ameteasca cu limitele,la care eu,iar nu am ajuns... L.E:Continua,iar la a-3a,pune [-1;1] in loc de [1-,0,1] cum era acolo,sau [1,0] cum m-as fi gandit eu.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Courage 1,593 Report post Posted January 10, 2016 Asimptotele verticale le calculezi de obicei în punctele în care funcţia nu este definită. Quote Share this post Link to post Share on other sites
+FML 239 Report post Posted January 10, 2016 Okay. Si nu e bine la f:R/{-1,1}->R f(x) = x^2/x-1 ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Courage 1,593 Report post Posted January 10, 2016 Ce sa nu fie bine? Nu vad de ce nu ai defini functia in punctul x=-1. Quote Share this post Link to post Share on other sites
+FML 239 Report post Posted January 10, 2016 Pai faza-i ca incerc sa-mi dau seama pe ce-i definita si pe ce nu. Apropo,te roaga fata,daca poti si vrei,sa le rezolvi si pe celelalte. In felul asta,pricep si eu mai bine ca si-asa ma lovesc de d'astea anul asta. Bine-ar fi pana azi la 20:30... Quote Share this post Link to post Share on other sites