Jump to content
Sign in to follow this  
robotboy

Cum transform un TV intr-un Smart TV?

Recommended Posts

Vorbeam astazi cu un coleg de serviciu despre posibilitatea transformarii unui TV normal intr-unul Smart prin intermediul unui Media Box. M-ar interesa sa fac treaba asta cu un televizor mai vechi. Asadar, ce trebuie sa fac mai exact? Ce trebuie sa am in vedere?

Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru a face dintr-un TV un Smart TV ai nevoie asa cum ai spus si tu de un Media Box. Acest dispozitiv este un mic calculator ce ruleaza un sistem de operare (de regula Android, Windows sau tvOS) si poate fi gasit si sub denumirea de Mini PC, Media player cu Android, TV Box sau Media Center. Poate fi controlat de la distanta prin intermediul telecomenzii dedicate, dispune de conectivitate HDMI si ofera conexiuni Bluetooth si/sau WiFi.

Astfel, dupa achizitionarea unui astfel de aparat va trebui sa il conectezi la televizor prin HDMI, si in functie de sistemul de operare vei putea folosi aplicatii precum YouTube, Netflix, HBO Go, SeeNow, etc., continutul audio-video fiind redat pe TV. Totodata, vei putea naviga si pe Internet direct din pat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai de la Apple, dar, evident, te costă ceva acel măr mușcat: Mini PC Apple

SAU cei de la nVidia au ”SHIELD”: https://shield.nvidia.co.uk/

SAU Android stick: Mini PC cu Android PNI V5 Rikomagic (e doar un exemplu din mii și mii de produse care se află pe piață de genul)

Sau ar mai fi PlayStation TV, dar cred că trebuie să ai și o consolă de PlayStation 3 sau 4, de asta nu sunt sigur: Micro consola Sony PlayStation TV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e chiar streaming. De exemplu daca te uiti la youtube, telefonu trimite adresa catre chromecast, si dupaia el reda direct video-ul. Tu poti sa faci altceva pe telefon dupaia, fara sa se intrerupa playbackul. Dar da, e mai redus ca alte solutii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×