Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

MAC OS X este tinta unui nou virus: KeRanger

Recommended Posts

Multi utilizatori considera ca MAC OS X sau Linux sunt doua sisteme de operare mult mai sigure decat Windows-ul. As indrazni sa spun ca aceasta afirmatie este falsa, fiecare sistem de operare avand problemele lui. Si atunci veti intreba probabil de ce sunt mult mai putini virusi pe MAC sau Linux. Ei bine, pentru ca au o cota de piata mult mai mica decat sistemul de operare de la Microsoft iar acest lucru le face niste tinte mai putin interesante.

Spre exemplu, MAC OS X detine 6% din cota de piata a sistemelor de operare, iar pentru unii creatori de virusi se pare ca este suficient de mare, recent fiind lansat virusul de tip ransomware KeRanger, care cripteaza fisierele utilizatorilor, iar pentru decriptare este necesara plata unui bitcoin (412$). Acesta a infectat aplicatia Transmission ce foloseste la transferul fisierelor prin BitTorrent si devine activ dupa 3 zile de la instalare.

P.S: Oficialii Transmission au actualizat deja versiunea programului disponibila pe site, care este de acum mai sigura si curata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×