Jump to content
Sign in to follow this  
DeNyS.

Calculatorul se blocheaza fără motiv in Win 8/10

Recommended Posts

De fiecare dată când instalez un Windows, problema asta a inceput să apară de la Windows 8.1; de fiecare dată mi se blochează PC-ul, ori se blochează când ascult muzică sau dacă fac alte chestii. Nu știu de ce, dar mi se intâmplă foarte des. Spre exemplu acum 5 minute s-a blocat și a trebuit să-l opresc de la buton că dacă e să-l las să se deblocheze, rămâne blocat pur și  simplu.

 

După voi ce ar putea să fie și dacă ați știi ce să fac ca să nu mi se mai intâmple. Mulțumesc !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu face linii roșii sau chestii de genu. Pur și simplu, dacă faci ceva pe el, dintr-o dată dă un fel de 'crash', blue screen: screen of death parcă era. Câte o dată nu arată ecranul albastru și se blohcează cu bowserusau cu ce am deschis pe el ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ar putea fi ori placa video, ori memoria RAM, ori un driver incompatibil de vină. Poate nu are suport oficial pentru Windows 8.1, în Win7 se bloca?

E desktop sau laptop?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pw Windows 7 nu se bloca. De la RAM nu are de ce, placa video nici. Driverele sunt actualizate la timp ... părerea mea, poate să fie de la sistem. Nu știu ce să zic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pune Windows 7 și ai scăpat de problemă. Poate folosești o placă de bază ceva mai veche care nu-i optimizată intru-totul pentru Windows 8.1 sau 10. Sau poți să rulezi și MemTest, dai scroll mai jos până vezi V5.01, ai un link de ”Download Auto-installer for USB key”. Instalezi programul pe un stick USB care nu-ți folosește temporar, setezi BIOS-ul să boot-eze de pe stick și rulezi programul să fii sigur că RAM-ul nu are probleme. După ce termini, dai format la stick să-l readuci în starea de dinainte (FAT, FAT32 sau NTFS, depinde cum îl folosești).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce scrie in BSOD-uri? Incearca sa prinzi, daca poti.

Ar putea fi Windows-ul busit, drivere corupte/incompatibile, virusi, etc.

Se blocheaza indiferent de ceea ce faci? Incearca sa vezi cand anume se blocheaza mai exact. Cand se solicita placa video, procesorul, cand e memoria incarcata? Sau daca se blocheaza pur si simplu, chiar si cand sistemul este in idle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×