Jump to content
Sign in to follow this  
Rochester.

Toate fisierele PC-ului au fost criptate (RSA4096)!?

Recommended Posts

Salut, am Windows 8.1 si nu stiu cum s-a intamplat ca am ramas fara fisiere prin care pot sa le deschid cu notepad, de tip ".txt", toate sunt cryptate. S-a pus o poza automata pe desktop, iar mesajul este:

What happened to your files?
All your files were protected by a strong encryption with RSA4096

9sTTcMB.png

Stie cineva cu pot rezolva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ce faceai inainte sa iei virusul? Nu de alta dar ca si restul sa stie sa nu repete....Navigai pe site-uri dubioase/ai descarcat ceva "bun" ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tu scapi de virus dar fisierele tot criptate raman. E la moda mai nou tipul asta de atac. Nu ai cum sa recuperezi datele. Sterge tot, si data viitoare ai grija. https://en.wikipedia.org/wiki/Ransomware

Mai jos ai un thread cu mai multe informatii. Din cate am citit rapid, poate ai sansa sa recuperezi date daca chiar ai nevoie. Totusi ai grija, eu nu am de unde sa stiu cat de corecte sunt informatiile din threadu de mai jos, si nici nu am cum sa stiu daca tool-urile recomandate nu au la randul lor virusi.

http://answers.microsoft.com/en-us/protect/forum/protect_defender-protect_scanning/files-encrypted-by-teslacrypt-vvv-extension/77b05496-fb09-4e01-ab36-db92213dd825?auth=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

O fata, s-a uitat la niste seriale online pe laptop-ul meu, si stim cu totii cum sunt site-urile de filme/seriale, cand dai un click si te baga in toate rahat-urile reclame si asa mai departe. Securizati-va cont-ul de facebook cu numarul te telefon (daca folositi), un prieten la fel a patit, numai ca la el a fost mai rau, au adaugat aia imagini dubioase si toti de acolo au crezut ca el a postat, si asa i s-a stricat imaginea fata de ceilalti.

Un Recovery nu ar merge sa ma salveze... ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poți încerca, dacă ai cum să accesezi meniul de recuperare în afara sistemului de operare (probabil dacă boot-ezi prin Safe Mode), cel mai sigur faci o formatare completă a HDD-ului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

RSA-4096 Ransomware blochează toate fișierele, inclusiv muzică, clipuri video, documente, fotografii, precum și alte înregistrări relevante stocate pe PC compromise. Acest software rău intenționat este programat pentru a detecta anumite tipuri de fișiere (judecând după extensii de fișiere) și le-a cripta folosind algoritmul de criptare RSA-4096. Din păcate, mesajul de acest virus trimite nu este o glumă. Nu vă puteți recupera datele dvs., astfel încât pur și simplu după acest virus greve. Ele sunt criptate cu chei unice, iar dacă nu le aveți, nu puteți decripta datele criptate.

Desigur, ideea de a pierde toate fișierele de calculator dintr-o dată este infricosator, iar dezvoltatorii de TeslaCrypt știu foarte bine acest lucru. Aceasta este exact ceea ce au ca obiectiv - ei caută să sperie utilizatorul. Răscumpărarea ia act de frunze de malware RSA-4096 informează utilizatorul că au fost criptate fișierele și că acestea pot fi decriptat doar cu un unic RSA-4096 cheie de decriptare, care este ascuns într-un server de "secret". Escrocii chiar ironic menționăm că utilizatorul poate avea două opțiuni pentru a alege - așteptați un miracol să se întâmple sau să cumpere cheia de decriptare de la ei și de a recupera fișierele corupte. Aceste fraude cerere de răscumpărare în valoare de 500 $, dar prețul poate varia. Utilizatorul trebuie să transfere plata în Bitcoins pentru escrocherii folosind Tor (software-ul de comunicare anonime), astfel încât infractorii cibernetici nu au putut fi urmărite și pedepsite de către autoritățile judiciare.

Punct de vedere tehnic, există o modalitate de a elimina manual virusul RSA-4096. Vom oferi ghid la sfârșitul acestui post. Cu toate acestea, se recomandă îndepărtarea manuală a unor astfel de amenințări cibernetice periculoase să fie efectuate numai de către tehnicieni profesioniști, pentru că în loc de ștergere a fișierelor infectate, puteți șterge fișierele de sistem importante și cauza accident de sistem. De aceea noi vă recomandăm să efectuați îndepărtarea RSA-4096 cu un software puternic anti-malware.

For more info visit : http://www.removepcvirusmalware.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

RSA 4096 Ransomware este o infecție amenințătoare care este utilizată pentru a prelua computerul victimelor, a le cripta fișierele și apoi a cere o plată de răscumpărare în schimbul cheii de decriptare. RSA 4096 Ransomware va afișa următorul mesaj pe computerul victimei:

Nu este recomandat să plătiți răscumpărarea RSA 4096 Ransomware. Nu există nicio garanție că utilizatorii de calculatoare vor primi cheia de decriptare în schimbul plății și, chiar dacă cheia de decriptare este primită, plata acestei răscumpărări finanțează aceste activități ilicite. Mai degrabă decât să încurajeze acești con artiști să continue să creeze amenințări precum RSA 4096 Ransomware, cercetătorii de securitate PC îi sfătuiește în schimb pe utilizatorii de calculatoare să-și întărească fișierele în mod regulat, astfel încât acestea să devină impermeabile la aceste atacuri.

Dacă RSA 4096 Ransomware a preluat computerul, trebuie să eliminați toate urmele din RSA 4096 Ransomware de pe computerul infectat. Puteți obține acest lucru cu ajutorul unei aplicații de securitate fiabile și complet actualizate. În majoritatea cazurilor, pentru a reduce riscul unei returnări a infecției RSA 4096 Ransomware, cercetătorii de securitate PC recomandă ca utilizatorii de computere să ștergă pur și simplu hard diskul infectat și să-și restaureze fișierele dintr-o copie de rezervă, cum ar fi o copie de rezervă Cloud sau un dispozitiv de memorie externă. Deoarece fișierele criptate nu pot fi recuperate fără cheia de decriptare, cea mai bună protecție împotriva RSA 4096 Ransomware este prevenirea. Utilizatorii de calculatoare ar trebui să împiedice RSA 4096 Ransomware să infecteze un computer prin practici de navigare sigure și utilizarea regulată a software-ului de securitate complet actualizat. Prin copierea de rezervă a tuturor datelor importante, utilizatorii de calculatoare pot evita să devină vulnerabili la astfel de atacuri.

Pentru a obține ajutor de ștergere pentru RSA 4096 Ransomware : http://www.removemalwarefrompc.com/uninstall-killswitch-ransomware-easily-pc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×