Jump to content
Sign in to follow this  
powersupport

10 modalitati de ati mari viteza WI-FI

Recommended Posts

Fie ca este vorba de trimiterea unui e-mail unui client important sau vizionarea unui episod al sezonului din seria dumneavoastra preferata, este nevoie de o conexiune stabila la internet. Aceste zece sfaturi nu iti vor accelera doar WI-FI, dar, de asemenea, veti cu un pas inainte in fata concurentei:

 • Centralizare router si elevatie

Pentru o rezistenta optima a semnalului cel mai bine este de a plasa router-ul in mijlocul camerei, departe de alte eletronice si fara usi sau pereti sa obstructioneze semnalul. Este intodeauna bine sa pastrezi router-ul ridicat, deoarece routerele tind sa se raspandeasca semnalul in jos, ceea ce inseamna ca plasandul cat mai sus, cu atat de mult veti primi mai multa acoperire

 • Repozitionare antene

Incercati pozitionarea lor perpendiculara una pe cealalta, una fiind orizontala, iar cealalta verticala. Receptia este maximizata cand dispozitivul si transmitatorul funtioneaza pe acelasi plan. Fostul inginer Apple WI-FI, Alf Watt, atesta aceasta teorie: „antenele pozitionate perpendicular asigura receptia wireless optima”.

 • Utilizarea de adaptoare de retea powerline

Locuintele cu multe etaje previn ruterele de a fi situat central, astfel incat cel mai bun lucru este de a utiliza adaptoare de retea powerline. Aceste dispozitive functioneaza prin utilizarea instalatiei electrice din pereti. In primul rand, va trebui sa-l conectati in apropiere si conectati-l cu routerul printr-un cablu Ethernet, apoi conectati in al doilea adaptor, dupa ce ati ales o camera pentru o acoperire de retea.

 • Securitate Wireless

Configurarea securitatii wireless previne reteaua dumneavoastra de a fi compromisa de amenintarile externe care conduc la intreruperi nedorite. Dupa autentificare in pagiana de admin a routerului, schimbati metoda de criptare pentru WPA2 si selectati o parola care este usor de retinut.

 • Program pozitonare router

Acest program va permite sa vedeti cat de multa acoperire are fiecare incapere. Cu aceste informatii, vei fi capabil sa repozitionezi router-ul intr-o pozitie optima si sa reglati antenele sau adaptoarele de retea powerline pentru a remedia zonele cu probleme.

 • Comutati la 5 GHz

In primul rand, exista doua frecvente din care puteti alege: 2,4 si 5 GHz, iar pentru case sau birouri dotate cu dispozitive electronice spectrul de 2,4 GHz devine aglomerat repede. Rezolva aceasta problema prin trecerea la spectrul de 5 GHz, deoarece permite conectarea mai multor dispozitive fara a aglomera Wi-Fi-ul.

 • Mutarea pe canale mai putin aglomerate

Locuirea in zonele aglomerate inseamna ca impartiti aceeasi zona de semnal, in functie de ce frecventa reteaua dvs. functioneaza. Prin alegerea canalului potrivit, interferenta este redusa astfel ca se mareste viteza Wi-Fi. Aplicatii cum ar fi Wifi Analyzer sau WifiInfoView ajuta la gasirea canalului potrivit

 • Upgradare router

Wireless-ul si tehnologia internetului sa modificat mult in ultimii 5 ani, iar in cazul in care routerul dvs. este mai vechi ar trebui sa luati in considerare actualizarea acestuia. Cel mai simplu mod de a determina daca router-ul dvs. va incetineste este de a cauta numarul de model si de compara specificatiile sale cu cele ale pachetului de internet de la ISP.

 • Transforma routerele vechi intr-un extender Wi-Fi

Atunci cand doriti sa extindeti reteaua dvs., urmatoarea optiune dupa utilizarea de adaptoare powerline este de a transforma vechiul router intr-o punte Wireless. Acest lucru implica instalarea firmaware-ului personalizat router-ului dvs. In cazul in care folosirea cablurilor de retea nu va sta la indemana, aceasta este cea mai buna alternativa de a extinde Wi-Fi la limitele exterioare ale proprietatii.

 • Contactati ISP-ul dvs. ca ultima solutie

In cazul in care nu a functionat solutiile prezentate ar trebui luat in considerare contactarea furnizorului dvs. de internet. In ciuda faptului ca este o sarcina incomoda, acest lucru va scapa de orice frustrare viitoare. Prin contactarea ISP-ului, ei ar putea afla care este problema si  sa ofere o solutie pentru ea

Beneficiile de a avea o conexiune eficienta si stabila Wi-Fi sunt nelimitate: o buna comunicare cu clientii, operatiunile de afaceri simplificate sau chiar vizionarea videoclipurilor preferate fara intreruperi. In cazul in care aveti intrebari despre sfaturile prezentate, vom raspunde cu placere oricarei intrebari avute.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...