Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

Shooterele Imbunatatesc Vederea

Recommended Posts

eyeoo0.jpg

Cercetatorii de la Universitatea din Rochester, New York, au realizat un experiment menit sa demonstreze lumii intregi ca tinerilor care joaca jocuri de actiune rapide li se imbunatateste semnificativ vedearea in timp.

Experimentul doamnei profesor Daphne Bavelier a fost simplu: au fost alesi studenti care in ultimul an nu au intrat mai deloc in contact cu jocuri video, acestia fiind apoi impartiti in doua grupuri. Primului grup i-a fost repartizat jocul Unreal Tournament, membrii acestuia fiind obligati sa joace shooter-ul celor de la Epic macar o ora pe zi. Celui de-al doilea grup le-a fost repartizat clasicul Tetris, conditiile de joc fiind aceleasi.

Ambele jocuri solicita intr-un mod relativ asemanator functiile creierului, Unreal Tournament fiind totusi mult mai complex din punct de vedere vizual. Dupa o luna, cele doua grupuri de studenti au fost testate folosindu-se o plansa clasica cu simboluri si litere, folosita in diagnosticarea dioptriilor pentru ochelari in orice cabinet oftalmologic.

Rezultatele au fost impresionante: grupului jucatorilor de Unreal Tournament i-a fost mult mai usor sa distringa simbolurile de pe ultima linie a plansei de test, studentii indicand corect chiar si in ce parte sunt indreptate simbolurile respective. "Simplii" jucatori de Tetris nu au reusit sa faca vreun progres din acest punt de vedere.

Explicatia doamnei profesoare a sunat in felul urmator: "Cand omul joaca jocuri de actiune, modul de prelucrare a semnalelor video primite de creier se modifica. Jocurile de acest gen solicita vederea umana la maximum, iar creierul este nevoit sa se adapteze. Aceasta imbunatatire se face apoi simtita si in alte activitati, unele dintre ele obisnuite pentru rutina zilnica."

In concluzie, ce mai asteptati :D "bagati" counter strike la greu :)) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai bine zis shooterele imbunatatesc reflexele, viteza ochiului. Dar in nici un caz nu cred ca imbunatateste vederea, pe langa faptul ca oboseste ochiul mai apar si alte probleme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...