Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

Test si review UPS nJoy Horus 1000

Recommended Posts

Pentru inceput, UPS este prescurtarea de la Uninterruptible Power Supply, si reprezinta un dispozitiv menit sa protejeze aparatele electronice de penele de current, supratensiune sau variatilor de tensiune. Zilele acestea am avut ocazia sa testez UPS-ul nJoy Horus 1000 (m-a interesat acest model in special pentru Desktop-ul din dotare), cu urmatoarele specificatii:

 • Conectori iesire: 4 prize Schuko;
 • Putere 1000 VA/Incarcare 600 W;
 • Baterie sigilata si protejata impotriva scurgerilor;
 • Capacitate baterie: 12V 7Ah;
 • Timp de incarcare 3-6 ore;
 • Timp mediu de functionare: 3-10 minute;
 • Ecran LCD cu touchscreen ce afiseaza informatii despre: tensiunea la intrare, tensiunea la iesire, capacitatea baterie, nivel de incarcare;
 • Dimensiuni: 320 x 182 x 130 mm;
 • Greutate: aproximativ 9Kg.

3ezSyL5.jpg CS43xdw.jpg

YGVdrGJ.jpg 7ybZCyI.jpg

nJoy Horus 1000 este dotat cu regulator automat de tensiune, protectie la suprasarcina, protectie la supratensiune, protectie la fulgere, repornire automata la revenirea curentului alternative, incarcare in modul oprit iar incarcarea inteligenta pana la 90% are loc in 4 ore.

Din punct de vedere al aspectului, UPS-ul este realziat dintr-un plastic negru, bine finisat si rezistent, care spre suprinderea mea nu a "scartait". In partea frontal gasim ecranul tactil iluminat (de apreciat ca ecranul nu ramane aprins decat cateva secunde dupa utilizare si astfel nu devine deranjant pe timpul noptii - pentru pretentiosi :P) care afiseaza informatiile necesare pe care le-am enumerate mai sus, printr-o simpla atingere, cat si butonul de On/Off.

3qVJQkt.jpg zAYQEcs.jpg 6Nvxp8V.jpg

Pentru testare am folosit cativa consumatori comuni dupa cum urmeaza: Desktop + periferice (boxe, imprimanta) respectiv laptop + TV-ul, iar UPS-ul s-a descurcat foarte bine. Pentru ca nu am avut o pana reala de curent, am simulat una, iar cu laptop-ul in folosinta medie si TV-ul aprins (load UPS pana in 15%) am continuat utilizarea pe baterie (dupa incarcare completa), iar bateria Horus 1000 a rezistat peste 45 de minute, timp mai mult decat suficient pentru salvarea informatiilor in cazul unei pene de curent. Dupa ce pana de curent a trecut, UPS-ul se va reporni automat.

ReNqMPt.jpg 3nBOc2Z.jpg

Daca ar fi sa ii accord niste note (raportate la pretul si gama din care face parte) pe o scara de la 1 la 10, as acorda:

 • 10 pentru usurinta in utilizare;
 • 8 pentru zgomotul in functionare (desi UPS-ul este foarte silentios atunci cand este conectat la priza, in cazul unei pene de curent - trecere pe baterie - bazaie suficient de puternic incat sa supere utilizatorii pretentiosi in acest sens);
 • 10 pentru autonomie.

In concluzie, pentru categoria de pret din care face parte (400 de lei) nJoy Horus 1000 (600W) se descurca mai mult decat bine, reprezentand o solutie de buget, demna de luat in calcul.

P.S: nJoy ofera serviciul pick-up & return pe toata perioada de garantie a produsului oriunde in Romania.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...