Jump to content
Sign in to follow this  
Bogdan F

Ram, Procesor

Recommended Posts

Salut, am un laptop Acer Aspire E5-573G-38W8, și aș vrea să știu ce frecvență trebuie să aibă ramul pe care îl pot pune la el, și dacă îi pot schimba procesorul. Pentru ram aș vrea să iau o plăcuță de 4 sau 8 GB, și la procesor aș vrea să-l pot schimba un procesor i5. Vă las mai joc un link către locul de unde am luat laptopul. Nu îl folosesc foarte mult pentru gaming ci mai mult în domeniul office/business și în grafică, dar totuși aș vrea o performanță puțin mai mare.

http://altex.ro/laptop-acer-aspire-e5-573g-38w8-intelr-coretm-i3-5005u-2-0ghz-15-6-4gb-500gb-nvidia-geforce-gt-920m-2gb-linux

M-ar ajuta și niște linkuri către memoria ram și procesor ca să știu de unde să le iau. Am un buget destul de restrâns deci aș vrea ceva nu foarte scump care să-mi poate ridica cât de cât performanțele.

Mai jos sunt imagini din CPU-Z cu specificațiile mai detaliate.

Caches.jpg

CPU.jpg

Gaphics Nvidia.jpg

Graphics Intel.jpg

Mainboard.jpg

Memory.jpg

SPD.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezi ca ai un buton Validate acolo la CPU-Z, dupa ce dai submit o sa ti se deschida un link in cateva secunde, acolo va scrie exact ce frecventa are ram-ul tau, eventual daca nu te descurci posteaza-l aici :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Procesorul nu se poate schimba, e lipit direct de placa de bază. Și viteza memoriei RAM o vezi in Memory - DRAM Frequency. Indică 798 Mhz, deci rulează la 1600 Mhz (valoarea afișată se dublează, de unde și prescurtarea DDR - Double Data Rate).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×