Jump to content
Sign in to follow this  
Căpșunelu

Xiaomi lucrează la dezvoltarea propriului procesor mobil

Recommended Posts

Xiaomi se pregătește să folosească un nou procesor pentru viitoarele sale dispozitive. Xiaomi Pinecone va fi primul cipset dezvoltat de companie și care va fi folosit pe un nou smartphone.

Xiaomi Pinecone va fi prezentat publicului luna viitoare, potrivit publicației Wall Street Journal. Noul cipset mobil dezvoltat in-house va fi folosit pe un nou dispozitiv pe care Xiaomi îl va lansa pe piață luna viitoare.

Xiaomi

Compania a folosit până acum soluțiile dezvoltate de Qualcomm în toate telefoanele sale dar asta se va putea schimba. Xiaomi va fi a 2-a companie din China, după Huawei, care alege să folosească procesoare dezvoltate intern. Xiaomi a fondat o nouă companie denumită Beijing Pinecone Electronics și se pare că aceasta va lucra la dezvoltarea viitoarelor soluții de procesare folosite de către companie.

Beijing Pinecone Electronic va lucra alături de Datang Telecom, o companie susținută de statul Chinez, pentru dezvoltarea de noi soluții de procesare pentru dispozitivele mobile. Aceste planuri ar putea aduce multe probleme pentru Qualcomm, mai ales că cea din urmă se pregătește să lanseze un nou procesor performant pe piață.

Snapdragon 835 va fi următorul procesor de top pe care Qualcomm îl va lansa pe piață în acest an. Conform celor mai recente informații disponibile, acesta va fi folosit pe telefonul de top Galaxy S8 pe care Samsung îl va lansa în această vară.

Xiaomi mai are de respectat anumiți termeni contractuali cu Qualcomm așa că este posibil să mai fie lansate și alte dispozitive care vor folosi procesoare din familia Snapdragon. Mai avem de așteptat până vom afla mai multe detalii dar vom vedea și testele efectiate pe noile procesoare dezvoltate sub brandul Xiaomi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×