Jump to content
Sign in to follow this  
robotboy

Ce inseamna: nu este adus pe canal oficial?

Recommended Posts

Salutari, am tot intrebat de Samsung Galaxy A7 si Samsung Galaxy S8 pe auriu prin diverse magazine (printre care si un magazin Samsung), si mi s-a tot raspuns ca aceste telefoane nu sunt disponibile in tara si ca daca le vad undeva trebuie sa stiu ca nu vin pe canal oficial in Europa respectiv Romania. La ce se refera mai exact acest canal oficial? Ce inseamna daca nu vin pe canal oficial? Am ceva dezavantaje?
Multumesc anticipat!


Va invit sa vizitati categoria: Cheat Codes a forumului, precum si: Cerinte de Sistem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu sunt exact sigur dar cred că se referă că acele telefoane sunt aduse de pe alte continente American, Australia, Asia dar nu tot timpul sunt compatibile cu rețelele Europene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta inseamna ca nu este un distribuitor oficial, poti sa ai si dezajantaje depinde de unde il cumperi, unul dintre ele poate fii garantia sa nu fie valabila la noi doar daca cumperi de la un magazin sau distribuitor care ofera garantie pe comunitatea lui, alt dezavantaj poate fi combatibilitatea cu retelele din europa.

Eu am cumparat acum 3 ani un Galaxy S4 Model din america ca ma atragea ca avea RAM putin mai mult si o culoare deosebita, la garantie nu am avut probleme ca firma de unde l-am cumparat a oferit ei garantie de 2 ani, iar probleme cu retelele nu am avut l-am folosit cu Orange si Telekom si functiona perfect.

Acuma depinde de la caz la caz, iti urez succes la cumparare si sa fii foarte atent de unde il achizitionezi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atat timp cat cumperi un terminal dintr-un lant de retail, ei sunt obligati legal sa-ti asigure functionarea lui pe minim 2 ani, indiferent de "canalul" folosit pt a fi introdus in tara. Daca il cumperi "de la baieti" care specifica ca "ofera si garantie", astea sunt de evitat, nu ai garantie pe un produs electronic fara bonul de achizitie.

Exemplu: avem un phablet Samsung Galaxy Note n7000 si i717. Daca faci o cautare pe Google, vea vedea ca primul model e pentru Europa, al doilea model pentru America. Modelul american nu are ce cauta la noi, pentru ca va fi inutil din punct de vedere al semnalului GSM (intr-o oare care masura). Samsung niciodata nu a vandut acest terminal in Europa, dar totusi au ajuns si pe la noi prin "altii". Desi Samsung ofera garantie internationala, daca vei folosi Galaxy Note i717 in Europa, se considera "utilizare neconforma" si ciuciu garantie.


                                                                                         🎮      :filme:

                                                                            ps3addict.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samsung nu aduce oficial A7 in Europa, deci nu este adus pe canal oficial (de distributie), deci nu iti acorda Samsung garantia, ci magazinul de unde il cumperi.

@Artanis ai dreptate in legatura cu garantia, si asa se si intampla, chiar daca nu este adus pe canal oficial, QuickMobile de exemplu, care are telefonul spre vanzare iti va oferi garantie doi ani, scriptic vorbind. Nu am intentia sa dau in ei, dar nu am auzit lucruri bune despre cum ofera acestia garantia. Altfel spus, mai mult nu o ofera decat o ofera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...