Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

Android 8.0 Oreo a fost lansat

Recommended Posts

Google tocmai ce a lansat cel mai nou sistem de operare Android, 8.0, Oreo. Daca va asteptati la o interfata complet noua, o sa fiti putin dezamagiti, noua versiune venind cu imbunatatiri semnificative doar la nivel de performanta, eficienta energetica si timp de bootare, grafica ramanand cam aceeasi. Ca si noutati avem cateva functii precum: Picture in Picture care permite rularea de continut video deasupra interfetei, intr-o caseta ce poate fi redimensionata dupa bunul plac, Notification Dots ce ne va afisa notificarile in asteptare pentru fiecare aplicatie in parte - notificarile vor putea fi grupate, amanate sau prioritizate, Instant Apps ce ne va permite sa accesam diverse aplicatii fara sa le instalam pe terminal, Ambient Display ce face fonturile mai mari si iconite mai sugestive si Adaptive Icons ce ar trebui sa imbunatateasca consistenta UI.

De asemenea, aplicatiile din fundal nu vor mai putea accesa resursele sistemului de operare si serviciile de localizare oricand vor, ci vor fi limitate pentru a oferi un nivel de performanta sporit, crescand totodata durata de viata a bateriei.

Android 8.0 Oreo este deja disponibil pentru telefoanele Pixel si in cel mai scurt timp va aparea si pentru seria Nexus. Daca detineti un dispozitiv dintre cele anterior mentionate si nu ati primit inca notificarea de actualizare, puteti descarca manual pachetul de aici.

P.S: Pentru a ajuta la raspandirea noilor versiuni de Android cat mai repede cu putinta, Google dezvolta Project Treble, prin care doreste sa reduca fragmentarea sistemului de operare, implementand o arhitectura modulara astfel incat producatorii terti (Samsung, LG, HTC, Huawei, etc.) sa nu mai aibe nevoie de surse actualizate pentru drivere din partea companiilor dezvoltatoare de SoC-uri.

Detalii suplimentare gasiti la: https://www.android.com/versions/oreo-8-0/

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×