Jump to content
Element3112

Cum elimin bad-urile de pe HDD?

Recommended Posts

Salutare tuturor,  am un hard de 2tb si de la un timp a inceput sa dea beep-uri si sa se blocheze dupa aceea isi revine, mi-am dat seama ca este vorba de niste bad-uri pe hard. 

Am zis sa incerc sa elimin eu bad-urile cu un anumit program pe care il pui pe un stick/cd/dvd si il bootezi iti testeaza hard-ul si iti elimina sectoarele cu bad-uri,  eu am avut pe un stick acest program si am bootat  , am selectat sa testeze hardul si l-am lasat mai mult stiind ca o sa dureaza ceva timp, l-am lasat aproximativ 12 ore sa lucreze si programul scanase doar 20 de gb din 2t , ulterior am facut un calcul ca ar fii durat 41 de zile sa se termine acel proces asa ca l-am închis , acuma intrebarea este urmatoarea.

Cum pot sa fac sa elimin sectoarele cu bad-uri si daca se poate ca programul sau metoda pe care o stiti sa nu necesite 41 de zile sa se termine.

Va mulțumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De cat timp ai acel HDD? Cat de des scrii informatii pe el? Sau faci upload (seed) constant la torrenti? Pierzi date de pe el?

Atat timp cat nu a fost scapat/lovit/bruscat etc, ar trebuie sa termine de "reparat" acele bad-uri logice mai rapid. Dar la cum ai descris problema, se pare ca e pe duca, nu mai ai ce-i face. Eventual, sa incerci pe alt PC, sa vezi cum reactioneaza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca a fost folosit mai mult de 2-3 ani zilnic pentru gaming, e dus. Jocurile folosesc hard-discul constant pentru a prelua si incarca informatii legate de texturi, mediu, efecte, etc. Cel mai bine ti-ai lua altul, daca nu mai ai garantie la el.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hardul m-am informat si are 1300 de zile , 3 ani jumatate , am vazut pe hard disk sentinel si are 9% bad-uri, daca stiti cumva vreun program sa elimin bad-urile macar sa incerc sa il mai salvez putin , oricum de cumparat altul stiu ca trebuie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca in 12 ore a verificat doar 20 GB, orice program ai folosi, la fel face. Daca mai poate fi citit de Windows, incearca sa salvezi chestii de pe el de care ai nevoie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×