Jump to content
Sign in to follow this  
robotboy

Ce inseamna soc mecanic?

Recommended Posts

In special in cazul telefoanelor mobile, dar si al altor electronice (televizoare, tablete, monitoare, etc.) sunt cazuri in care garantia sau returul produsului sunt refuzate pe motiv de soc mecanic/actiune mecanica. Din ce m-am uitat prin contractele de vanzare-cumparare sau certificate de garantie, termenul de "soc mecanic" nu este clar definit in niciunul dintre documente, deci pot trage concluzia ca se poate interpreta dupa bunul plac. Inteleg ca intra la actiune mecanica un display spart, de exemplu, dar mai sunt si alte categorii de defecte care intra in aceasta categorie.

Stie cineva care sunt toate sau macar majoritatea defectelor care intra in categoria "soc mecanic"? Consider ca ar fi utila o lista in acest sens.
Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soc sau actiune mecanica poate inseamna:

  • ecran/display crapat sau spart - defect rezultat in urma scaparii pe jos sau lovirii de/cu diverse obiecte, ori asezarii pe el - sunt multe cazuri;
  • ecran zgariat adanc - defect rezultat in urma contactului cu diverse obiecte; 
  • carcasa indoita/fisurata;
  • urme de lichid(e) in interior - chiar daca este rezistent la apa (IP 67, IP68), in anumite conditii (mentinerea telefonului sub apa timp indelungat, apasarea butoanelor sub apa) apa poate patrunde in dispozitiv.
Daca un dispozitiv prezinta defecte cauzate de manevrarea brutala (defecte cauzate de obiecte ascutite, de indoire, cadere etc.) sau defecte si stricaciuni cauzate de utilizarea incorecta a produsului, dispozitivul iese de sub garantie si nu poate fi reparat sau inlocuit fara costuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×