Jump to content
Sign in to follow this  
robotboy

Ce inseamna soc mecanic?

Recommended Posts

In special in cazul telefoanelor mobile, dar si al altor electronice (televizoare, tablete, monitoare, etc.) sunt cazuri in care garantia sau returul produsului sunt refuzate pe motiv de soc mecanic/actiune mecanica. Din ce m-am uitat prin contractele de vanzare-cumparare sau certificate de garantie, termenul de "soc mecanic" nu este clar definit in niciunul dintre documente, deci pot trage concluzia ca se poate interpreta dupa bunul plac. Inteleg ca intra la actiune mecanica un display spart, de exemplu, dar mai sunt si alte categorii de defecte care intra in aceasta categorie.

Stie cineva care sunt toate sau macar majoritatea defectelor care intra in categoria "soc mecanic"? Consider ca ar fi utila o lista in acest sens.
Multumesc!


Va invit sa vizitati categoria: Cheat Codes a forumului, precum si: Cerinte de Sistem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soc sau actiune mecanica poate inseamna:

  • ecran/display crapat sau spart - defect rezultat in urma scaparii pe jos sau lovirii de/cu diverse obiecte, ori asezarii pe el - sunt multe cazuri;
  • ecran zgariat adanc - defect rezultat in urma contactului cu diverse obiecte; 
  • carcasa indoita/fisurata;
  • urme de lichid(e) in interior - chiar daca este rezistent la apa (IP 67, IP68), in anumite conditii (mentinerea telefonului sub apa timp indelungat, apasarea butoanelor sub apa) apa poate patrunde in dispozitiv.
Daca un dispozitiv prezinta defecte cauzate de manevrarea brutala (defecte cauzate de obiecte ascutite, de indoire, cadere etc.) sau defecte si stricaciuni cauzate de utilizarea incorecta a produsului, dispozitivul iese de sub garantie si nu poate fi reparat sau inlocuit fara costuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

socul mecanic poate fi o scuza buna a serviceului pentru a cere bani in plus sau pentru a fraieri parinti copiiilor , tu poti avea carcasa putin crapata sau tocita intr-un loc iar ei pot spune ca este un soc mecanic, in contract nu scrie aboslut nimic legat de socul mecanic , pe de alta parte daca ei spun ca dvs aveti un soc mecanic si se aude ceva in interiorul telefonului cand il miscati mai repetat asta inseamna o problema la vreunul din firele de la placa de baza sau orice alta parte a telefonului dvs. mobil . Sper ca v-am ajutat!!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...