Jump to content
Sign in to follow this  
Roberth

Certificatele SSL devin obligatorii?

Recommended Posts

Gigantul Google a confirmat ca incepand cu Iulie 2018, odata cu lansarea versiunii Google Chrome 68, toate site-urile care detin conexiune de tip HTTP in loc de HTTPS vor fi clar si fara nici o exceptie etichetate ca fiind “nesigure” sau insecurizate. Anul trecut, Google a inceput sa faca pasi mai marunti in acest proces de schimbare marcand paginile fara criptare care colecteaza parole si informatii referitoare la carduri bancare si incepand apoi sa marcheze paginile in care datele au fost introduse folosind o conexiune nesigura, precum si toate paginile HTTP in modul Incognito.

Acum insa, toate site-urile nesecurizate, considerate nesigure vor fi marcate. Aceasta schimbare pe care Chrome o face reprezinta o oportunitate importanta pentru tine si site-ul tau, de care trebuie sa profiti. Multi proprietari de site-uri nu stiu inca de venirea, inevitabila de altfel a acestei schimbari. Asa ca, nu doar ca iti poti ajuta clientii sa fie complet pregatiti pentru aceasta schimbare inainte de luna Iulie, ci poti chiar sa le oferi solutia perfecta pentru a-i ajuta sa nu piarda increderea vizitatorilor lor online si increderea in business-ul lor, atunci cand Chrome 68 va fi lansat.

Poate te intrebi inca de ce aceasta schimbare in luna Iulie a acestui an. Google si Mozilla, doua dintre cele mai populare web browsere care detin impreuna peste 65% din traficul web total lucreaza de ceva vreme la cresterea folosirii certificatelor SSL. Anul trecut au inceput sa faca anumite schimbari pentru a incuraja utilizarea SSL marcand site-urile cu formulare si campuri pe pagini gazduite prin HTTP, catalogandu-le drept “nesigure”. Acum, odata cu lansarea Chrome 68, Google merge mult mai departe etichetand orice website gazduit prin HTTP ca fiind “Not Secure.”

Daca nu te-ai convins inca de ce ar trebui sa stii despre aceasta schimbare si sa iti pregatesti clientii sa o accepte, afla ca exista o multitudine de avantaje pentru detinatorii de site-uri. HTTPS este mai rapid, mai performant si bineinteles mai sigur decat HTTP, fapt dovedit si in ranking-ul SEO. Mai mult decat atat, ai posibilitatea de a folosi HTTP/2 pentru o super viteza si imbunatatiri vizibile.

  •  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×