Jump to content
vlad_

nu mai porneste laptop

Recommended Posts

Va salut pe toti! am o problema la un laptop asus rog gl553v

imi comandasem un ssd kingston de la emag de bf si dupa ce mi-a venit m-am bagat sa-l montez. am demontat cu grija hdd ul care il aveam(era in laptop de la inceput), apoi am montat carcasa la loc si am pornit laptopu. Surpriza, nu mai porneste. Incearca sa intre in boot dar se inchide dupa 2 secunde dupa ce apas pe buton(se aprind si ledurile, si tastatura ptr 2 sec). 

Aveti ceva idei? Mersi.

Edited by vlad_

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai salut.

Daca nu ma insel, trebuie desfacut mai tot laptopul sa ajungi la HDD. Esti sigur ca ai pus tot la loc cum a fost? Ai reconectat toate benzile/mufele?

Ai pus HDD vechi inapoi si a pornit la loc?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dacă pui înapoi unitatea HDD și laptopul pornește poate fi din cauză că acea unitate SSD este goală și din cauza asta forțează închiderea automată, o să ai nevoie de o unitate externă pentru a putea copia totul de pe HDD pe SSD. Am mai văzut la multe persoană această problemă prin anul 2014 și era din cauza unității SSD.

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, Sebastian C. said:

Dacă pui înapoi unitatea HDD și laptopul pornește poate fi din cauză că acea unitate SSD este goală și din cauza asta forțează închiderea automată, o să ai nevoie de o unitate externă pentru a putea copia totul de pe HDD pe SSD. Am mai văzut la multe persoană această problemă prin anul 2014 și era din cauza unității SSD.

Problema persista chiar daca am facut iar schimb cu hdd. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/15/2019 at 7:37 PM, Artanis said:

Hai salut.

Daca nu ma insel, trebuie desfacut mai tot laptopul sa ajungi la HDD. Esti sigur ca ai pus tot la loc cum a fost? Ai reconectat toate benzile/mufele?

Ai pus HDD vechi inapoi si a pornit la loc?

Da, la rog trebuie sa deschizi tot. Sunt sigur ca am reconectat tot.

Stiu ca atunci cand scoti ramii si pornesti laptopul, scoate un sunet de eroare. Am scos si eu ramii si am pornit, dar tot incearca sa booteaza si nu merge in parametri normali. Am pus HDD la loc si la fel, problema e aceeasi. 

Edited by vlad_

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci daca nici cu RAMii scosi nu scoate o serie de beep-uri, mai mult ca sigur ceva nu e ok cu placa de baza. Posibil sa fi atins vreun cip/capacitor ceva in timp ce-l dezansamblai.

Posibil sa fie nevoie de o interventie la un service profesionist; ai incercat sa il lasi cuiva?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/17/2019 at 10:46 PM, vlad_ said:

Da, la rog trebuie sa deschizi tot. Sunt sigur ca am reconectat tot.

Stiu ca atunci cand scoti ramii si pornesti laptopul, scoate un sunet de eroare. Am scos si eu ramii si am pornit, dar tot incearca sa booteaza si nu merge in parametri normali. Am pus HDD la loc si la fel, problema e aceeasi. 

Descarcă ghidul tehnic de la Rog și verifica toate conectarile făcute de tine. Dacă și cu ram ul scos nu se aud bip-urile și după 2 secunde se stinge, înseamnă că se produce un scurt circuit la una dintre componente. Ai toate perifericele deconectate? Verifică întrările usb, să nu atingă părți metalice și așa mai departe. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, v!Ber said:

Descarcă ghidul tehnic de la Rog și verifica toate conectarile făcute de tine. Dacă și cu ram ul scos nu se aud bip-urile și după 2 secunde se stinge, înseamnă că se produce un scurt circuit la una dintre componente. Ai toate perifericele deconectate? Verifică întrările usb, să nu atingă părți metalice și așa mai departe. 

Am deconectat acum cateva zile tot, tot tot, inclusiv display si conexiuni. O sa verific ghidul de la rog.

De precizat ca curent primeste, apoi incearca 2 secunde, porneste coolerul scurt si tastatura putin, deci sigur este scurt.

Am vazut pe ceva forumuri din alte tari ca exista o posibilitate ca placa de baza sa nu suporte ssd si sa folosesc un esd strap. Sau ca am atins unele componente folosind o surubelnita metalica si deaia face scurt.  Aveti vreo idee daca informatia este corecta?

Edited by vlad_

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu exista laptop ROG din zilele noastre sa nu suporte SSD.

Poate trebuie sa-l duci la un service sa-i verifice conexiunile ("trace-urile") de pe placa de baza de la o componenta la alta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du-l la un service, n-o să te coste o avere. Economisești timp, ba chiar și bani dacă nu combini altceva intre timp. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×