Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

Ce Este Google Adsense ?

Recommended Posts

Google_Adsense_logo.png

Google Adsense este o cale, relativ usoara, pentru proprietarii de site-uri mici, si mari, de a castiga bani afisand reclame relevante pe site-ul lor.

Cum functioneaza Google Adsense?

Google Adsense iti pune la dispozitie un numar foarte mare de formate (dimensiuni) de reclame imagine, text si mai nou format video. Inserarea reclamelor in pagina este foarte usoara. In contul Google Adsense tu specifici tipul de reclama, formatul si culorile dupa care se genereaza, un cod pe care il inserezi in paginile tale - unde vrei ca reclama sa fie afisata. Poti folosi acelasi cod pentru orice site al tau - nu mai este nevoie sa astepti raspunsul daca este acceptat al doilea site.

De fiecare data cand pagina este vizualizata, bot-ul Adsense preia informatii de la Google, si astfel stie ce reclame sa listeze. Daca pagina nu este inscrisa in motorul de cautare Google atunci bot-ul va scana pagina pentru a determina ce reclame relevante sa afiseze. Bot-ul Adsense poate fi usor identificat in log-urile server-ului pentru ca este denumit: Mediapartners Google/L.1

De unde ia Google Adsense reclamele?

Reclamele sunt obtinute prin programul Google AdWords.

Google. AdWords este un program care permite celor care doresc sa plateasca pentru a li se afisa reclama sa liciteze pentru cuvintele cheie alese.

De exemplu, daca pe pagina unde ai inserat codul Adsene este un articol care contine cuvantul cheie "promovare online" si pentru care si cel care a platit a licitat pentru acest cuvant, atunci s-ar putea ca reclama lui sa apara pe pagina ta.

Chiar daca sunt multe etape care ruleaza in spatele "scenei", afisarea reclamelor este foarte rapida, si in opinia mea, are o acuratete foarte mare.

Cati bani poti castiga cu Google Adsense?

Tu primesti un anumit procent din suma platita, pentru fiecare clic primit de reclama, de cei care au platit pentru reclame.

Chiar daca celelalte site-uri de profil publica procentul pe care-l imparte Google nu o face, si speculez ca variaza, dar se pare ca, chiar si in aceste conditii, se pare ca plateste generos.

La intrebarea cati bani pot sa fac cu Adsense, raspunsul este ca nu exista o limita. Cunosc persoane care primesc cecuri in fiecare luna cu trei zerouri (mii).

Ca sa faci bani depinzi de un anumit numar de factori:

  • numarul de pagini vizualizate pe zi, numarul de vizitatori unici (recomandabil peste 500) si procentul de vizitatori unici noi pe zi (recomandabil sa fie de cel putin 15-20%);
  • tema site-ului;
  • pretul stabilit de cel care plateste pentru fiecare clic primit pe reclama;
  • numarul de persoane care dau clic pe reclame.

Asta nu inseamna ca daca pagina ta primeste doar cateva sute de vizitatori pe zi, vei primi mai putini bani. De fapt, site-urile care au trafic mai mic pot sa genereze bani multi daca tema site-ului acopera o piata foarte competitiva.

Google elibereaza cecuri conform calendarului prezentat mai jos:

Calendar privind plata cecurilor Adsense:

Luna 1 (prima luna):

1- 30: acumularea veniturilor

Luna 2 (a doua luna):

Prima saptamana: suma stransa in prima luna este afisata pe pagina My Account > Payment History

15: ultima zi in care se mai poate seta sa se pastreze cecul, schimbarea adresei pentru trimiterea cecului, completarea formularului "tax information" si tastarea PIN-ului pentru prima luna.

Ultima saptamana: detaliile referitoare la plata cecului sunt afisate pe pagina My Account > Payment History.

Luna 3 (a treia luna):

- Pana pe 5 ar trebui sa primesti cecul daca a fost trimis prin Secured Express Delivery check pentru prima luna;

- Pana pe 25 ar trebui sa primesti cecul asta in caz ca ai ales sa fie trimis prin Standard Delivery.

Eliberarea unui cec se face numai daca ai acumulat cel putin 100$. Daca ai acumulat mai putin de 100$ atunci suma se acumuleaza cu suma din urmatoarea luna.

Google Adsense imi va imbunatati rangul paginii mele?

Nu. Adsense, si in general acordarea rangului de catre motorul de cautare Google sunt doua servicii separate, dar efectiv optimizarea site-ului te va ajuta sa primesti reclamele cele mai relevante si in acelasi timp sa ai site-ul pe o pozitie mai buna in rezultatele de cautare Google.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca alegi ca modalitate de plata EFT (Electronic Funds Transfer) ai nevoie de cont in banca, insa daca alegi ca plata sa fie emisa prin Western Union ridici de la orice banca cu agentie WU doar cu buletinul si informatiile de plata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...