Jump to content
Sign in to follow this  
Cjb

1975-2008: Mostenirea Lasata De Gates It-ului

Recommended Posts

Presedintele Microsoft, Bill Gates, a fondat aceasta afacere in 1975 iar la sfarsitul acestei luni va renunta la o parte din responsabilitati in cadrul companiei, lasand in urma o forta de miliarde de dolari si o mostenire legata de software, computing personal, inovatie si competitie dura, uneori injusta.

Gates, care va ramane presedinte Microsoft in timp ce isi va dedica cea mai mare parte a timpului Fundatiei Bill&Melinda Gates, este sinonim cu Windows si impactul semnificativ pe care acesta si alte soft-uri l-au avut in livrarea tehnologiei catre mese.

Competitori, colegi si observatori ai industriei vorbesc despre inteligenta si pasiunea lui Gates care au dus industria pana la maturitate, dar au si aratat o aroganta si un spirit de competitie care uneori duceau la un minim de toleranta fata de alti castigatori, ca Novell, Netscape, open source si Google.

Gates si-a castigat locul in industrie ducand o companie de la 16.000 de dolari din vanzari in primul an, pana la 50 de miliarde de dolari in venituri in prezent. Succesul financiar este insa numai o reflectie a devotamentului lui Gates fata de partea tehnologica.

In 1975, Gates si co-fondatorul Microsoft, Paul Allen, au avut si sesiuni de codare de 24 de ore in care au lucrat pentru a adapta limbajul computer BASIC pentru PC-ul Altair 8800 de la Micro Instrumentation and Telemetry Systems. Iar acesta a fost numai inceputul.

In ceea ce priveste aspectele negative ale mostenirii, cea mai neagra perioada a companiei a fost reprezentata de faptul ca statutul Microsoft era de adept convins al monopolului. Declaratiile lui Gates din timpul procesului anti-trust, in care a fost extrem de combatant, au dezvaluit publicului o aroganta care nu fusese vazuta des in afara zidurilor Microsoft. Observatorii au declarat ca Microsoft este o reflectie a personalitatii lui Gates.

Desi 27 iunie este ultima zi in care Bill Gates isi va duce la capat toate responsabilitatile care ii revin la Microsoft, vor trece cativa ani pana cat vom avea o imagine clara a mostenirii lasate de el.

Sursa:computerworld.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

waw.sincer f interesant si pot afirma ca daca cineva ar face un film din viata lui si a cea ce a realizat el poti numi un al doilea Einstein in viata.pot sa afirm ca asfel de persoane care au realizatceva in viatza si au tras si impins celel mai mari realizari sunt f mult de admirat si de respectat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×