Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

Msi Kt3 Ultra2 Review

Recommended Posts

Pachetul contine doua cabluri UDMA133, un cablu floppy, o placuta cu porturi USB, o placuta cu porturi audio, doua CD-uri cu drivere, o discheta cu driverele ATA133, manualul si placa. Impreuna cu acest pachet am primit si cutia cu interfata Bluetooth. Manualul este bine scris si contine toate detaliile necesare pentru a putea instala placa si porni sistemul. De asemenea MSI a inclus in pachet un manual RAID si un document care prezinta necesitatile de racire ale procesoarelor AMD.

Layout-ul placii este normal: cinci sloturi PCI, unul CNR, unul AGP si trei sloturi DIMM. Conectorul ATX este asezat langa porturile PS/2, dar aceasta pozitie nu este foarte inspirata. Cu toate ca placa de baza are numai cinci sloturi PCI, veti avea probleme la instalarea modulelor de memorie atunci cand o placa video AGP lunga este asezata la locul sau. Un motiv este slotul CNR: conectorii pentru porturile USB suplimentare sunt perpendiculari pe slotul CNR si ocupa prea mult spatiu care putea fi utilizat mai inteligent. Din fericire veti putea folosi coolere mari, ceea ce este excelent pentru overclockeri. MSI KT3 Ultra2 are onboard un controller RAID Promise PDC20276. Din pacate acesta nu functioneaza in modul RAID 0+1.

Conectorii suplimentari pentru HDD sunt asezati in pozitia traditionala, paralel cu sloturile PCI. Cipul KT333 dispune de un sistem de racire activ alcatuit dintr-un radiator si un ventilator personalizat. In apropierea socket-ului exista doi conectori pentru ventilator, al treilea fiind asezat langa porturile RAID HDD.

boardkk9.jpg

Exista numai cativa jumperi pe placa, unul pentru CMOS clear si ceilalti pentru setarea intrarilor si iesirilor audio. Controller-ul folosit, Realtek ALC650, ofera sunet in sistem 5.1 si din acest motiv sunt necesari jumperii pentru setarea porturilor audio externe. Functiile de diagnosticare MSI sunt disponibile pe placuta cu porturile USB. MSI KT3 Ultra2 foloseste Winbond W83697HF pentru monitorizarea temperaturii, vitezei ventilatorului, tensiunii, etc.

Dispozitivul Bluetooth este instalat cu ajutorul unei placute de extensie cu pozitie fixa, de aceea exista atat de mult spatiu intre slotul CNR si marginea placii de baza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...