Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

Google Testeaza Adsense Pentru Jocuri !?

Recommended Posts

5938googleadsenselogoka3.jpg

Google testeaza de cateva luni o tehnologie de inserare a reclamelor in jocuri, dar nu este clar cand va fi aceasta introdusa in jocuri comerciale.

Imaginati-va ca jucati jocul favorit si tocmai ati terminat un episod sau un nivel sau o secventa dintr-un episod, cand personajul cu care jucati se opreste si spune "si acum, un mesaj de la sponsorul nostru", dupa care urmeaza un clip publicitar. V-ati enerva sau n-ar fi nici o problema?

Cam asa ar putea arata jocurile in scurt timp, daca Google isi pune in aplicare intentiile de introducere de reclame in jocuri, conform unor surse citate de site-ul VentureBeat. Acestea afirma ca Google testeaza de cateva luni o tehnologie "AdSense for Games", care permite inserarea de clipuri video in jocuri. Acestea ar arata cam ca in scenariul descris mai sus, conform unor demonstratii ale acestei tehnologii.

Aceasta pare sa functioneze fara probleme si ar putea fi lansata foarte curand, daca Google hotaraste sa faca acest lucru. Tehnologia se pare ca functioneaza pe o varietate de platforme, de la jocuri de console si de PC, pana la jocuri online si pe telefoane mobile.

Piata reclamelor in jocuri este abia la inceput, dar are un potential urias, fiind estimata ca ar putea ajunge la 971 milioane $ pana in 2012. Deja insa, marii playeri de pe piata au facut miscari in aceasta directie. Yahoo Games are un parteneriat cu NeoEdge si DoubleFusion pentru reclame in-game, Sony are propriile parteneriate cu DoubleFusion si IGA Worlwide, iar Microsoft a cumparat anul trecut compania Massive, specializata in reclame in jocuri si cu o retea solida de advertiseri si producatori de jocuri.

Google a cumparat si ea anul trecut Adscape, o companie de acelasi profil, dar cu care nu a facut deocamdata mare lucru, cel putin public, cu exceptia unor teste de reclame ce precedau o serie de jocuri online din Facebook.

Se crede ca lansarea recenta a lumii virtuale Lively a lui Google este legata de intentia companiei de a avansa in aceasta directie, Lively putand fi vehiculul perfect pentru a introduce si testa public AdSense for Games.

Sursa: Blitz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu cred ca ar fi deloc ok sa introduca ei reclame in jocrui,in primul rand au de pierdut proprietarii site-urilor de jocuri care pierd sume importante iar in al doilea rand utilizatorul care va fi intampinat de tot felul de reclame plus ca mai intampina cateva pana ce ajunge la acel joc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Google, se pare ca deja a introdus reclame in jocuri, dar nu in cele comerciale, ci in cele flash. Totusi aceasta facilitate nu poate fi folosita chiar de oricine:

At this time, eligible publishers must have a minimum of 500,000 game plays per day and have 80% of their traffic from the U.S. or the U.K.

Exemplu: http://www.gamesforwork.com/games/play-12643-Desktop_Armada-Flash_Game sau http://jocuri.tubultau.com/jocuri-power-rangers-70.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci, o sa imi iau al enspelea joc din seria GTA, si o sa trebuiasca sa caut pe net un patch ca sa ma scape de faptul ca personajul meu coboara din masina si imi prezinta cel mai nou mop?


love is a verb
Love is a doing word

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...