Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

Cele 10 Porunci Pentru Web Design Si Web Development

Recommended Posts

Cele 10 porunci pentru webdesign si webdevelopment:

1. Sa nu ma faci sa astept - daca trebuie sa astept mai mult de 10 secunde pana ti se incarca pagina, poti foarte bine s-o inlocuiesti cu un mesaj dragut de bun-ramas.

2. Sa nu ma pui la treaba - daca dureaza mai mult de 5 minute pana-ti gasesc informatiile de contact (sau mai rau, pana inteleg ce vinzi de fapt) - EU PLEC. Oamenilor le place sa fie informati rapid, iar marele public este in general lenes si nerabdator. Nu-l pune la treaba.

3. Sa nu ma omori cu continut exagerat in flash - flash este o unealta minunata. Poate adauga elemente atractive site-ului tau si poate arata ca esti la curent cu cea mai noua tehnologie. Astea fiind zise n-am chef sa ascult la infinit aceeasi melodie tehno pana cand navighez pe site-ul tau sau sa fac o migrena enervanta de la show-ul laser de pe fiecare pagina. Un mesaj scurt si concis in flash da impresie de profesionalism si in acelasi timp, te impiedica sa incalci porunca nr. 10.

4. Sa nu ma bombardezi cu informatii vechi si inutile - probabil ca asta e cea mai rapida metoda de a scapa de vizitatori. Un continut bogat si tinut la zi este calea sigura catre inima vizitatorilor.

5. Sa nu uiti sa-mi faci cadouri - imi place sa primesc lucruri. Nu conteaza ce este, atata timp cat este pe gratis. Ofera ceva util vizitatorilor tai. Daca pagina ta web promoveaza un serviciu oarecare, ofera o carte electronica gratuita sau un newsletter cu informatii relevante despre serviciul oferit. Scopul este de fapt construirea unei liste cu abonati despre care stii deja ca sunt interesati de ce ai tu de oferit.

6. Sa nu ma chinui cu navigatie neclara - asta merge mana in mana cu sa nu ma pui la treaba dar e atat de important ca merita o porunca proprie. Navigarea ar trebui sa fie consistenta. Nu ma fa sa pierd timp cautand la nesfarsit o modalitate de a trece de la o pagina la alta. Alege un meniu orizontal sau vertical pentru link-urile principale si pastreaza-l in tot site-ul.

7. Sa nu pari un amator - Link-uri care nu duc nicaieri, combinatii de culori tipatoare, fonturi ciudate de marimi diferite te vor face automat sa pari un amator.

8. Sa nu-ti inchipui ca e suficient sa-ti construiesti o pagina web iar vizitatorii vor navali si vor incepe sa cumpere - ca in oricare afacere e nevoie si aici de timp, efort si (ceva) bani. Planifica o strategie de marketing care te diferentiaza de concurenta.

9. Sa nu uiti sa-ti faci planuri de viitor - odata ce ti-ai construit pagina web si ai inceput s-o promovezi, lucrurile se vor schimba. Planifica-ti telurile.

10. SA NU-TI INCHIPUI CA SUNT UN IDIOT - nu folosi mesaje ca "garantez ca vei face milioane", "nu va mai trebui sa lucrezi niciodata" ... nu functioneaza! Poarta-te ca un profesionist si castiga increderea vizitatorilor tai. Ofera-le informatii utile pe care se pot baza. Clientii pe care-i vrei sunt cei care se intorc. Demonstreaza-le ca merita sa-si piarda vremea pe pagina ta si nu le subestima inteligenta.

Acestea sunt cele 10 porunci referitoare la webdesign si webdevelopment din punctul de vedere al lui Derek Falvey.

Ati mai adauga ceva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vechi dar foarte importante.

:)) Regulile de baza niciodata nu se vor invechi. Dovada a nerespectari acestor reguli de baza se vad pe internet....toti pustanii au site-uri dar foarte putini respecta macar un numar minim din "lista de porunci" ... si se vad si rezultatele...flood de site-uri sub orice critica.

Mihai Eminescu avea o expresie geniala: "E usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" ...

Sa actualizez putin...orice administrator de site sau blog poate lucra cu un CMS sau mai stiu eu ce platforme...dar putini stiu sa o faca calumea, profesionist.

Have a lovely day

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa nu-ti inchipui ca e suficient sa-ti construiesti o pagina web iar vizitatorii vor navali si vor incepe sa cumpere - ca in oricare afacere e nevoie si aici de timp, efort si (ceva) bani. Planifica o strategie de marketing care te diferentiaza de concurenta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am mai putea adauga: Pe o pagina web, textul nu trebuie sa fie foarte aglomerat, caci devine greoi de citit, iar vizitatorul va ajunge sa caute alt site pentru a se informa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As adauga:

- nu-mi cere sa ma abonez la newsletter-ul tau sau sa-mi fac cont pe site-ul tau inainte de a ma lasa sa vad ce oferi si daca ma intereseaza;

- nu-mi umple ecranul cu bannere uriase la care trebuie sa caut 10 minute butonul de inchidere;

- si nu ingramadi tot ce ai important de spus intr-o singura pagina kilometrica in speranta ca voi avea rabdarea necesara sa stau sa citesc tot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1) Nu ma mintii- de dragul unor produse pe care le primesti moca, sa mi le descrii ca si cand ai fi descoperit a noua minune a lumii ( ca pe-a opta se bat inca)

2) Fii orodonat - ca ma mut in alta parte daca nu gasesc usor ceea ce caut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...