Jump to content
Sign in to follow this  
lolek

10 Secrete Windows Vista

Recommended Posts

Ai instalat Windows Vista, te-ai delectat cu interfata Aero si poate ai mai aruncat ceva priviri mai atente in spatele ei pentru a deslusi cate ceva din inovatiile noului sistem de operare.

vmwarevistawu5.th.jpg

Si acum?

Acum incepe distractia. Exista numeroase modalitati prin care poti personaliza Windows Vista, facandu-l sa evite obstacolele, sa-ti indeplineasca voile si in general sa se comporte asa cum doresti tu, si u cum doreste Microsoft.

De unde sa incepem ? Am strans 10 hack-uri favorite pentru Windows Vista. Acestea va vor permite sa faceti orie, incepand de la imbunatatirea vitezei Windows Aero si pana la deblocarea unui cont de administrator sau modificarea meniului contextual clic-dreapta. Asadar, daca vreti sa preluati controlul Windows Vista, cititi in continuare.

Avertizare! Unele dintre secretele de mai jos implica editarea Windows Registry, ceea ce poate fi o actiune periculoasa. Inainte de a atinge registrii, utilizati System Restore pentru a crea un punct de restaurare in care sa puteti reveni in caz ca se petrece ceva nedorit. Pentru a crea un astfel de punct, alegeti Control Panel/ System and Maintenance/ Restore files from backup/ Create a restore point or change settings.

1. User Account Control

Windows Vista User Account Control (UAC) este cea mai enervanta optiune nou introdusa in sistemul de operare. Desigur, ofera un surplus de protectie, insa in acelasi timp iritant.

Daca va numarati printre persoanele deranjate de UAC, puteti dezactiva aceasta optiune. O modalitate este sa alegeti Control Panel/ User Accounts and Family Safety/ User Accounts, apoi sa apasati un clic pe Turn User Account Control on or off.

Alternativ, puteti rula System Configuration Utility, introducand msconfig in cadrul command line sau al ferestrei de cautare. In fereastra aparuta, apasati pe tab-ul Tools si faceti scroll pana la Disable UAC. Subliniati-l, apoi faceti un alt clic pe butonul Launch, apoi restartati. Pentru a restabili optiunea, urmati aceeasi pasi si alegeti Enable UAC.

Daca sunteti un fan al Registry, puteti de asemenea dezactiva UAC cu ajutorul Registry Editor. Lansati aplicatia tiparind regedit in cadrul ferestrei Start/ Search sau command prompt si apasati Enter. Navigati pana la HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows\ Current Version\ Policies\ System\ Enable LUA si introduceti valoarea 0. Va trebui sa restartati calculatorul pentru ca schimbarea sa-si faca efectul.

UAC este de asemenea vinovat pentru o alta optiune cicalitoare a Windows Vista. Atunci cand lansezi anumite comenzi de la command prompt, ti se raspunde ca nu ai drepturi administrative pentru acestea, chiard aca esti logat pe contul de administrator.

Aceasta deoarece UAC necesita rularea command prompt-ului ca un administrator- asa numita rulare elevata a command prompt-ului. A fi logat ca administrator nu este destul ; trebuie totusi sa rulezi intr-un mod special un command prompt.

O cale este de a tipari cmd in cadrul Start/Search, un clic dreapta pe iconita command prompt care apare in meniul Start apoi selectati Run as administrator.

Insa daca nu doriti sa efectuati acesti pasi de fiecare data cand rulati command prompt, exista o cale simplificata. Puteti crea un desktop shortcut pentru un prompt elevat, sau crea un shortcut in meniul de start.

Pentru acrea un shortcut pe desktop faceti clic dreapta pe acesta si selectati New/ Shortcut. In casuta de text a ferestrei aparute, introduceti cmd si apoi faceti clic pe Next. In urmatoarea fereastra, introduceti un nume pentru scurtatura apoi Finish. Faceti un clic dreapta pe scurtatura nou create si selectati Properties. Selectati tab-ul Shortcut si apasati butonul Advanced. Bifati optiunea Run as administrator si apasati OK de doua ori la rand.

Daca doriti command prompt-ul elevat sa va apara in meniul Start, trageti-l de pe desktop catre butonul Start si plasati-l unde doriti.

2. Deblocati contul secret de administrator

Inauntrul maruntaielor Windows Vista exista un cont secret de administrator, diferit de contul obisnuit de administrator. Acest cont nu face parte din grupul Administrator. Este un fel de super-administrator, si este implicit dezactivat si ascuns. (In continuare vom utiliza litera ??€


I have been on this forum since 2007

Driving jill61-603505-albums-emoticons-pic45408-driving-smiley.gifBMW 318i and Dacia 1310 Sport

dsdsa.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

kris lasa vrajala,mitza este cu capul pe umeri sa sti ca nu ne oftici cu nimik daca ne ataci pe fiecare in parte si mai ales daca pronuntzi numele meu,ti am zis esti un nimik bun de nimik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...